Passiflora murucuja

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora murucuja is een klimplant met prachtige bloemen die lijken op een kroon. De bloemen van deze plant hebben een heerlijke geur en trekken vaak vlinders en bijen aan. Passiflora murucuja produceert eetbare vruchten die een zoete en sappige smaak hebben. De plant heeft grote, glanzende bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin. Passiflora murucuja gedijt goed in warme en vochtige klimaten en kan een rijke en weelderige begroeiing vormen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en snoei indien nodig. Over het algemeen is het een sterke plant die goed gedijt in kamers met gematigde temperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek waar hij veel direct zonlicht krijgt, zoals voor een raam op het zuiden. Pas op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar het helder en licht is, maar niet te fel. Het beste is om de plant tegen het zuidoosten te zetten.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen, maar uit de directe zon. Hoewel hij van warmte houdt, moet de plant wel beschermd worden tegen te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, deze plant helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur binnen dit bereik valt. Let op dat de temperatuur niet te hoog of te laag is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

 • De plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, net voor de groeiperiode begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel te lange takken terug om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om verwondingen aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een zure pH-waarde. Een mix van potgrond voor kamerplanten vermengd met wat extra perliet of vermiculiet kan helpen bij de afwatering. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water te laten weglopen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zuur tot neutraal pH-niveau. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organische meststoffen kan de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar mag niet te nat staan. Daarnaast kan de plant af en toe wat plantenvoeding gebruiken. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je een plumeau of vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden, want dit kan leiden tot schimmel. Een regelmatige schoonmaakbeurt zal de plant gezond en stofvrij houden.

  De Passiflora murucuja heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om te gedijen en bloeien. Plaats de plant daarom bij een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Een constante temperatuur is ideaal voor een goede groei van deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van rond de 60% tot 80% is ideaal voor deze plant. Het kan helpen om de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Passiflora murucuja gedijt het beste in zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om de kamerplant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Passiflora murucuja is een klimplant met prachtige bloemen die lijken op een kroon. De bloemen van deze plant hebben een heerlijke geur en trekken vaak vlinders en bijen aan. Passiflora murucuja produceert eetbare vruchten die een zoete en sappige smaak hebben. De plant heeft grote, glanzende bladeren die een tropische uitstraling geven aan de tuin. Passiflora murucuja gedijt goed in warme en vochtige klimaten en kan een rijke en weelderige begroeiing vormen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.