Astilbe 'Vision'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Vision' is een prachtige vaste plant met sierlijke bloempluimen in diverse kleuren, zoals roze, wit en paars. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van Astilbe 'Vision' is diep ingesneden en heeft een frisgroene kleur. Deze plant staat graag op een vochtige, humusrijke bodem en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Astilbe 'Vision' is een uitstekende keuze voor in borders, langs vijvers of in een schaduwrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe 'Vision' is een relatief gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en gedijt goed in de schaduw. Ook is het belangrijk om de verwelkte bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, de Astilbe 'Vision' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en minder bloei.

  Astilbe 'Vision' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen aan de omgevingscondities.

  Astilbe Vision houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Kies daarom een locatie in huis waar de plant wel voldoende licht krijgt, maar niet direct wordt blootgesteld aan de felle zon.

  Astilbe 'Vision' houdt niet van warmte. Het prefereert een koele omgeving met vochtige grond. Te veel warmte kan de plant beschadigen.

  Astilbe 'Vision' bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Astilbe planten dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Ze helpen schadelijke stoffen te absorberen en produceren zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante en geschikte temperatuur te houden.

 • Astilbe 'Vision' kan in het voorjaar gesnoeid worden door de dode bloemstengels af te knippen tot vlak boven de grond. Verwijder ook eventuele beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het snoeien van de plant.

  Astilbe 'Vision' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef in de zomer meer water dan in de winter, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Astilbe 'Vision' gedijt het best in vochtige potgrond met voldoende organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik tijdens het groeiseizoen een meststof voor bloeiende planten om de plant gezond te houden.

  Astilbe 'Vision' gedijt het best in vochtige en goed doorlatende grond met een neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor een gezonde groei. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Astilbe 'Vision' moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg organische mest toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Astilbe 'Vision' kan regelmatig stof verzamelen op de bladeren, dit kan worden verwijderd door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de plant af en toe schoon te maken om de groei en gezondheid te bevorderen. Je kunt ook de bladeren voorzichtig besproeien met water om eventueel vuil weg te spoelen.

  Astilbes hebben helder, indirect licht nodig. Plaats ze in een ruimte met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Astilbe 'Vision' gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Ideale luchtvochtigheid voor de Astilbe 'Vision' is tussen de 60% en 80%. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Houd de plant uit de buurt van tocht om uitdroging te voorkomen.

  Astilbe planten geven de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinzwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Astilbe 'Vision' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat de plant niet overbemest raakt, dit kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Vision' is een prachtige vaste plant met sierlijke bloempluimen in diverse kleuren, zoals roze, wit en paars. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van Astilbe 'Vision' is diep ingesneden en heeft een frisgroene kleur. Deze plant staat graag op een vochtige, humusrijke bodem en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Astilbe 'Vision' is een uitstekende keuze voor in borders, langs vijvers of in een schaduwrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.