Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is een prachtige hangende plant met lilakleurige bloemen en witte aderen. De bloemen hebben een trechtervorm en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze petunia heeft een weelderige groeiwijze en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in hangmanden of bloembakken. De 'Lilac Vein' variëteit voegt een vleugje van elegantie toe aan tuinen en balkons met zijn unieke kleurencombinatie. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is geen groenblijvende plant. Deze plant is een eenjarige tuinplant die bloeit gedurende de zomermaanden. Het is aan te raden om deze plant elk jaar opnieuw te planten voor een continue bloei.

  Deze plant is niet winterhard en moet worden beschermd bij vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch.通り

  Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en wat bemesting om gezond te blijven. Het kan goed gedijen in zowel volle zon als lichte schaduw.

  Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de benodigde ruimte voor eventuele bloembakken of potten.

  De Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk langgerekt groeien. Het is daarom aan te raden de Petunia in een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  Petunia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de plant Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die door de bloemen wordt geproduceerd. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Petunia's bloemen bieden nectar voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het zijn ook aantrekkelijke planten voor verschillende vogelsoorten. Het toevoegen van petunia's kan helpen om het ecosysteem in de tuin in stand te houden.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om gezonde groei te bevorderen.

  Nee, de Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te eten, tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn voor consumptie. Het is verstandig om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Nee, Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' heeft niet de eigenschap om geluid te dempen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve toevoeging aan de tuin en heeft geen specifieke geluidsdempende kenmerken. Het is dus beter om andere planten te overwegen als je op zoek bent naar geluidsdemping in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig verwelkte bloemen en verlepte bladeren te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei de plant tot halverwege de zomer om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Gebruik een scherpe snoeischaar om te voorkomen dat de plant beschadigd raakt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om te drogen voordat de zon 's middags op zijn felst schijnt.

  Voor de Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en geschikt is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor een goede ontwikkeling.

  De Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken waar water kan blijven staan. Deze plant kan ook goed groeien in potten en hanging baskets.

  In de winter is het belangrijk om de grond rondom de plant af te dekken met mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Vermijd het gebruik van plastic folie als bescherming, omdat dit de planten kan verstikken. Het is ook raadzaam om de plant op een beschutte plek te zetten om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt.

  Deze plant moet regelmatig worden bewaterd, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg elke paar weken wat meststof toe voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Petunia hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal om de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om een laag mulch rondom de plant aan te brengen, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, compost of bladeren. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor optimale groei en bloei van de plant.

  De Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Het beste middel tegen ongedierte bij tuinplanten is preventie, zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een gezonde groeiomgeving. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt om ongedierte zoals bladluizen, trips en rupsen te bestrijden. In ernstige gevallen kan ook professionele hulp van een tuinier worden ingeroepen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Flowerfalls Lilac Vein' is een prachtige hangende plant met lilakleurige bloemen en witte aderen. De bloemen hebben een trechtervorm en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze petunia heeft een weelderige groeiwijze en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in hangmanden of bloembakken. De 'Lilac Vein' variëteit voegt een vleugje van elegantie toe aan tuinen en balkons met zijn unieke kleurencombinatie. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.