Dianthus 'Wally'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Wally' er en kompakt og busket plante med smalle, grågrønne blade. Blomsterne er lyserøde og har en typisk nellikelignende duft. 'Wally' blomstrer fra sen forår til tidlig sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og solrige til halvskyggede positioner. Dianthus 'Wally' er ideel til bede, stenbede og som skærebuket.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante, der vil danne nye blade om foråret.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten godt mod hård frost. I vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod kolde temperaturer.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og trives godt i de fleste haveforhold. Det er en stærk og holdbar plante, der ikke vil give mange problemer.

  Dianthus 'Wally' har brug for ca. 20-30 cm plads for at vokse godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulationen. Tag højde for plantens endelige bredde, når du bestemmer plantafstanden.

  Dianthus elsker fuld sol og vil ikke trives godt i skyggen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at få sine blomster til at blomstre og forblive sund. Hvis planten placeres i skyggen, kan det føre til nedsat vækst og blomstring.

  Dianthus 'Wally' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan der gives lidt mere vand.

  Ja, Dianthus planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektar, de producerer. Det er et populært valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og bestøvning. Plantning af Dianthus kan hjælpe med at tiltrække disse nyttige insekter til haven.

  Dianthus 'Wally' kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere såsom bier og sommerfugle. Det tilbyder nektar og pollen som fødekilde til disse dyr. Derudover kan planten også fungere som skjulested for små dyr i haven.

  Denne plant blomstrer fra juni til september, og blomsterne blomstrer i ca. 4-6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Begræns direkte eksponering for skarp eftermiddagssol, hvis det er muligt.

  Nej, planten Dianthus 'Wally' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af sine dekorative blomster og duft. At indtage denne plante kan medføre sundhedsrisici.

  Dianthus 'Wally' har ikke lyddæmpende egenskaber. Denne plante er hovedsageligt beregnet til dekorative formål i haven. For lyddæmpende planter er det bedre at kigge efter andre arter såsom bambus eller nåletræer.

 • For at fremme en sund vækst og blomstring er det vigtigt regelmæssigt at klippe gamle blomster og stængler væk. Beskær planten om foråret efter blomstringen og eventuelt en gang mere om sommeren for at stimulere væksten. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede blade for et velplejet udseende.

  Dianthus Wally har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Det bedste er at give planten vand om morgenen for at forhindre skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en præference for en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Omplant planten om nødvendigt i frisk pottemuld for at stimulere væksten.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig, men ikke for våd. En næringsrig jord med en neutral til let alkalisk pH er ideel for denne plante. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt organisk materiale til god vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå for våde eller mudrede jordbunde. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader på blomsterne.

  Om vinteren har haveplanter som Dianthus brug for beskyttelse mod frost og ekstrem kulde. Dette kan gøres ved at dække planten med muld eller blade. Det anbefales også at flytte planten i potter til et beskyttet sted i løbet af vinteren.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Tilføj gødning med jævne mellemrum for en sund vækst.

  Det er vigtigt at give havenplanter organisk gødning om foråret. Brug specielle gødningsstoffer til blomstrende planter. Gød plantene regelmæssigt i vækstsæsonen for en sund vækst og blomstring.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag på ca. 5-7 cm rundt om planten, men hold mulchen væk fra stænglerne for at undgå svampeangreb.

  Jorden bør være neutral til let alkalisk for optimal vækst og blomstring. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 anbefales. Sur jord kan medføre sundhedsproblemer for planten.

  Planten er følsomme over for bladlus, trips og snegle. Bekæmp dem ved hjælp af naturlige fjender som marihøner eller nematoder. Du kan også tage forebyggende foranstaltninger som regelmæssig beskæring og fjernelse af døde plantedele.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Wally' er en kompakt og busket plante med smalle, grågrønne blade. Blomsterne er lyserøde og har en typisk nellikelignende duft. 'Wally' blomstrer fra sen forår til tidlig sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og solrige til halvskyggede positioner. Dianthus 'Wally' er ideel til bede, stenbede og som skærebuket.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.