Dianthus 'Wendy'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Wendy' is een mooie en compacte anjerplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en lila. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. 'Wendy' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Regelmatig snoeien zorgt voor een langere bloeiperiode en gezonde groei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dianthus planten zijn over het algemeen groenblijvend. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan de tuin. Ze kunnen echter ook afsterven in extreme weersomstandigheden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Tuinliefhebbers kunnen de plant bij koud weer bedekken met een laagje bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verder is het niet veeleisend. Het is een sterke en duurzame tuinplant.

  "Dianthus 'Wendy' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant haar op een goed doorlatende bodem. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte."

  Nee, Dianthus planten groeien het beste in de volle zon. Schaduw kan leiden tot minder bloei en een minder compacte groei. Het is aan te raden om Dianthus 'Wendy' op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Dianthus 'Wendy' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. In drogere periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten. De plant zal helpen om deze nuttige dieren naar de tuin te lokken.

  Dianthus 'Wendy' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant is ook winterhard en kan overleven in verschillende omstandigheden, wat gunstig is voor de diversiteit van planten in de tuin. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen kan ervoor zorgen dat de plant gezond blijft en bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal vanaf mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan duren tot ongeveer vier maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen en droge periodes.

  Nee, de bloemen van de Dianthus planten zijn niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en irritatie van de huid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, planten uit de categorie Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Dit komt voornamelijk door de bladeren en bloemen die geluidsgolven enigszins absorberen. Echter is het effect niet zo groot dat het merkbaar zal zijn in een normale buitenomgeving.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en bruine bladeren regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de groei te stimuleren.

  "De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een plas water staat."

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Plaats de plant bij voorkeur in een border of rotstuin.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en vocht. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat om rotting te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar de plant terug om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten, zoals een universele meststof of speciale bloeimeststof. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking voor een optimale groei en bloei.

  Mulch is aan te raden om onkruidgroei te voorkomen, vocht vast te houden en de grond temperatuur te reguleren. Een laag van 5-10 cm mulch rond de plant is voldoende. Voorkeur gaat uit naar organische mulch zoals houtsnippers, bladeren of stro.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Dianthus 'Wendy' ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Dianthus 'Wendy', kunt u kiezen voor natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het besproeien met een mengsel van water en milde zeep. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op insecten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Als de plaag te groot wordt, kunt u overwegen om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Wendy' is een mooie en compacte anjerplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en lila. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. 'Wendy' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Regelmatig snoeien zorgt voor een langere bloeiperiode en gezonde groei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.