Diascia Little Dancer

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Little Dancer is een compacte en bloeiende plant met delicate bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen hebben een zachtroze tot lavendelkleurige tint en bloeien van lente tot herfst. Het blad van de plant is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Diascia Little Dancer is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, "Diascia Little Dancer" is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar. Dat betekent dat je het hele jaar door van de mooie groene bladeren kunt genieten.

  "Diascia Little Dancer" is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant in koudere maanden te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die het beste gedijt in een goed gedraineerde bodem en beschutte standplaats.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed groeit in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten.

  Dit soort planten hebben ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien, dus het is aan te raden om ze op een zonnige plek in de tuin te planten. Het is ook belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten, zodat ze goed kunnen gedijen. Over het algemeen hebben deze planten een afstand van ongeveer 20-30 cm nodig om zich goed te ontwikkelen.

  Ja, Diascia Little Dancer groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een veerkrachtige plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Controleer de grond voordat je water geeft, zorg ervoor dat de bovenste laag droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn kleurrijke bloemen. Het zorgt voor een gezonde habitat voor verschillende soorten insecten en kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit in de tuin. Het biedt een voedselbron en leefgebied voor verschillende kleine dieren en kan bijdragen aan een evenwichtige ecosystemen in de tuin.

  De Tuinplant Diascia Little Dancer bloeit van mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 3 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, de Diascia Little Dancer is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft een licht geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen. Het is echter geen zeer effectieve geluidsdemper.

 • De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid, vooral na de bloei om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei in de zomer.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant uitdroogt maar ook dat de wortels te nat worden.

  De plant heeft voedzame, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Diascia Little Dancer groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 7,5. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Geschikt voor borders en als bodembedekker.

  In de winter wordt aangeraden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de basis te leggen. Dit beschermt de wortels tegen kou en vocht. Als de plant in een pot staat, kan deze tijdelijk naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens de wintermaanden.

  Zorg voor een zonnige plek in de tuin en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de instructies.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te bedekken met mulch om deze te beschermen tegen vorst. Mulch houdt de grond vochtig en beschermt de wortels. Gebruik organische materialen zoals bladeren, stro of compost.

  Tuinplanten zoals Diascia Little Dancer gedijen het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor tuinplanten kan het voorkomen van ongedierte zoals bladluizen en spintmijten worden voorkomen door regelmatig de planten te inspecteren en indien nodig te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen. Ook het verwijderen van dode bladeren en regelmatig snoeien kan helpen om plagen te voorkomen. Daarnaast kan het plaatsen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Diascia Little Dancer is een compacte en bloeiende plant met delicate bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen hebben een zachtroze tot lavendelkleurige tint en bloeien van lente tot herfst. Het blad van de plant is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. Diascia Little Dancer is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.