Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia 'Sunshine Red-white' is een prachtige dahlia met grote, dubbele bloemen in de kleuren rood en wit. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door de heldere kleurencombinatie. Deze dahlia is geschikt voor in de tuin of in potten op het terras. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia 'Sunshine Red-white' trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white' is niet groenblijvend. Na de bloei zullen de bladeren verwelken en afsterven. Deze plant is een zomerbloeier die in de wintermaanden in rust zal gaan.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white' is winterhard tot maximaal -5 graden Celsius. Het is aangeraden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. De Dahlia is een populaire tuinplant die veel zonlicht nodig heeft voor optimale groei.

  Dahlia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig en moeten regelmatig worden bemest om goed te gedijen. Dahlia's kunnen gevoelig zijn voor ziekten en plagen, dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren.

  Dahlia's hebben genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden, dus plant ze minimaal 30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat ze voldoende zonlicht krijgen om goed te groeien. Dahlia's kunnen ook in potten gekweekt worden, zorg er dan voor dat de pot groot genoeg is voor de plant om zich te ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepe schaduw zal de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan echter leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, de Dahlia 'Sunshine Red-white' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en een heldere kleur hebben. Het is een goede aanvulling voor de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, dahlia's trekken bestuivende insecten aan en kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om de biodiversiteit te vergroten. Dahlia's trekken vooral bijen en vlinders aan.

  De Dahlia bloeit van de zomer tot aan de herfst en de bloei kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, de Dahlia plant houdt van de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Dahlia is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt omwille van zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben enige mate van geluidsdempende eigenschappen, maar de impact is meestal beperkt. Planten kunnen helpen om geluid te absorberen en te reflecteren, maar zijn niet de meest effectieve manier om geluidsoverlast te verminderen. Het is daarom aan te raden om andere geluidsisolerende maatregelen te overwegen.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en knip lange stelen terug tot de eerste set bladeren. Knip helemaal terug tot de grond na de eerste vorst voor het opslaan in de winter.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden verkeren. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white' gedijt het beste in voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Verpot de plant ieder jaar in verse potgrond voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. De bodem moet vochtig blijven maar niet te drassig. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Red-white' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en dat de grond regelmatig vochtig gehouden wordt. Deze tuinplant kan ook goed gedijen in potten of plantenbakken op een zonnige locatie.

  Om Dahlia's te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om de planten uit de grond te halen en de knollen op een koele, droge plaats te bewaren. Zorg ervoor dat de knollen niet bevriezen en controleer regelmatig op rot of ziekten. In het voorjaar kunnen de knollen opnieuw geplant worden voor bloei in de zomer.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. In het najaar kunnen de knollen worden opgegraven en vorstvrij overwinterd.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om de plant gezond en bloeiend te houden. Gebruik een algemene meststof met een uitgebalanceerde formule voor bloeiende planten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch regelmatig rondom de plant om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals compost of houtsnippers. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Dahlia plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH waarde. Een pH waarde tussen de 6.5 en 7.5 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant en de omgeving ervan te controleren op ongedierte. Als er ongedierte wordt geconstateerd, kan dit bestreden worden met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Het is aan te raden om vooraf onderzoek te doen naar het specifieke ongedierte en de juiste bestrijdingsmethode.

 • Omschrijving

  De Dahlia 'Sunshine Red-white' is een prachtige dahlia met grote, dubbele bloemen in de kleuren rood en wit. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door de heldere kleurencombinatie. Deze dahlia is geschikt voor in de tuin of in potten op het terras. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia 'Sunshine Red-white' trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.