Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia 'Sunshine White' is een prachtige bloem met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk in de zomer en herfst. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van helderheid en contrast in de tuin. 'Sunshine White' is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten kan groeien. Deze dahlia trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren en bloemen in de herfst en is niet bestand tegen vorst. Het is een tuinplant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste in het voorjaar weer buiten gezet worden.

  Ja, dahliabloemen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden in de tuin. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig, en moeten regelmatig worden bemest. Ook moeten de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen.

  De Dahlia houdt van ruimte om te groeien, zorg ervoor dat er ongeveer 30-50 cm tussen elke plant is. Dit zorgt voor voldoende luchtstroom en voorkomt dat de planten competitie hebben om water en voedingsstoffen. Het is belangrijk om de juiste afstand te bewaren voor een gezonde groei en bloei.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien. Kies daarom een zonnige locatie voor de beste resultaten.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  Ja, de Dahlia 'Sunshine White' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin en draagt ​​bij aan biodiversiteit door het aantrekken van nuttige insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, dahlia's trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen dahlia's dienen als schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Met hun vrolijke bloemen en diverse vormen en kleuren kunnen ze een levendige en gevarieerde tuinomgeving creëren.

  De Dahlia bloeit van juli tot oktober en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de Dahlia plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in periodes van felle zon en hitte. Dahlia's groeien het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Nee, de Dahlia plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen, aangezien het giftig kan zijn voor mens en dier. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Dahlia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in de tuin. Dahlia's trekken bijen en vlinders aan, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin.

 • Dahlia's moeten regelmatig worden gesnoeid om bloeiperiode te verlengen en gezonde groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip stengels terug tot net boven de grond in de herfst. Verwijder ook zwakke of beschadigde stelen om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de Dahlia 'Sunshine White', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt, dit kan ook schade veroorzaken aan de plant.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik een rijke potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, maar niet te nat.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei van tuinplanten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Dahlia's kunnen niet tegen vorst en moeten in de winter worden beschermd door de knollen uit de grond te halen en vorstvrij te bewaren. Om de knollen te beschermen tegen rot, kunnen ze worden opgeslagen in turfmolm of droog zand. Zorg ervoor dat de knollen in een koele en donkere ruimte worden bewaard.

  De Dahlia houdt van vochtige grond en regelmatig water geven is belangrijk. Om de bloei te bevorderen is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. In de winter is het belangrijk om de knollen vorstvrij te bewaren.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Verdeel de mest gelijkmatig over de grond rondom de plant en hark het lichtjes in.

  Het is belangrijk om de grond rondom de Dahlia plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of houtsnippers. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Dahlia 'Sunshine White' geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan regelmatig controleren op insecten en slakken helpen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of nematoden kan ook effectief zijn. Zorg daarnaast voor een goede beluchting en drainage van de grond om schimmels en ziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dahlia 'Sunshine White' is een prachtige bloem met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk in de zomer en herfst. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van helderheid en contrast in de tuin. 'Sunshine White' is een veelzijdige plant die zowel in borders als in potten kan groeien. Deze dahlia trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.