Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende roze bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en droge grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor de tuin een levendige uitstraling krijgt. De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is een mooie toevoeging aan borders, hangmanden of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de lente en zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude wind en natte grond.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om te voorkomen dat ze elkaar gaan verdringen en om luchtcirculatie te stimuleren voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de planten te planten in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie voor het beste resultaat.

  We adviseren om de plant te laten groeien op een plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk slecht groeien. Kies liever voor een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de planten 's ochtends water te geven om schimmelziekten te voorkomen.

  Ja, de Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en bestuiving van andere planten. Het is belangrijk om deze plant in de tuin te hebben om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is goed voor biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Hierdoor draagt het bij aan het ecosysteem in de tuin. De plant zorgt voor variatie en leven in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de groeiomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, de plant Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking. De bladeren en bloemen hebben een structuur die geluid absorbeert en kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het plaatsen van deze plant in uw tuin kan een positief effect hebben op de geluidsniveaus in de omgeving.

 • De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe knopvorming te bevorderen. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar.

  De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en pH-neutraal tot licht zuur. Een regelmatige bemesting met geschikte meststoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te natte omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft bescherming nodig in de winter, vooral bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen. Ook kan een beschermende doek of kas worden gebruikt tijdens koudere periodes.

  Deze plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en regelmatig doodheid verwijderen zorgt voor een gezonde groei. Eventueel bijmesten in het groeiseizoen kan de bloei bevorderen.

  Voor de beste groei en bloei van deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog gehalte aan kalium voor een betere bloemvorming. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en te beschermen tegen onkruidgroei. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt te liggen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem voor het planten te testen en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventief werken door regelmatig de bladeren te controleren op insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van luizen. Bij ernstige plaagproblemen kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende roze bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en droge grond. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor de tuin een levendige uitstraling krijgt. De Osteospermum Cape Daisy Kalanga Rosy is een mooie toevoeging aan borders, hangmanden of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.