Nemesia Honey Girl

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nemesia Honey Girl is een kleine bloeiende plant met trossen van geurige, honingkleurige bloemen. De bloemen hebben een levendige gele kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Nemesia Honey Girl houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei kan helpen om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Nemesia Honey Girl is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Nemesia Honey Girl is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Houd de plant in de winter op een beschutte plek of geef extra bescherming zoals een fleecedoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een bloeiende plant die regelmatig bemesting nodig heeft.

  Nemesia Honey Girl heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de bloem in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  De Nemesia Honey Girl groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. Je kunt genieten van een levendige tuin vol kleur en leven.

  Tuinplanten zoals de Nemesia Honey Girl kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ook kunnen ze dienen als voedselbron voor bepaalde insecten en vogels. Het is daarom goed om een gevarieerde beplanting te hebben in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen kunnen wekenlang aan de plant blijven zitten.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Let op dat de grond niet te droog wordt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en is bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Nee, de plant "Nemesia Honey Girl" heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het heeft geen directe invloed op het dempen van geluid.

 • Tuinplanten zoals deze dienen regelmatig gesnoeid te worden om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of direct na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur voor een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De standplaats van deze tuinplant is het liefst in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed gedraineerde grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten zoals deze te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren of stro en eventueel een beschermende laag mulch aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstvrije periodes voldoende water krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig, een keer per maand vloeibare meststof is voldoende. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een uitbundige bloei. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Mulchen rondom de basis van de plant kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Vernieuw de mulchlaag regelmatig voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Voor tuinplanten zoals Nemesia Honey Girl kunnen problemen met ongedierte voorkomen. Om deze te bestrijden kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Nemesia Honey Girl is een kleine bloeiende plant met trossen van geurige, honingkleurige bloemen. De bloemen hebben een levendige gele kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Nemesia Honey Girl houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei kan helpen om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.