Lobelia erinus

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lobelia erinus er en farverig og populær årlig plante, der er kendt for sit rigelige blomsterflor i forskellige nuancer af blå, hvid, lyserød og lilla. Det er en kompakt plante, der trives godt i hængekurve, blomsterkasser og bede. Lobelia erinus blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier med sine nektarrige blomster. Denne plante kræver en veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. Regelmæssig vanding og gødning fremmer vækst og blomstring af Lobelia erinus.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og vil tabe sine blade om vinteren. Det er en-årig plante, der ofte dyrkes som kantplante eller hængekurvplante. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost.

  Planten er ikke vinterhård. Det er en frostfølsom plante, der skal beskyttes mod kolde temperaturer. Det anbefales at bringe planten indendørs i vintermånederne.

  Ja, planten er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i forskellige jord- og lysforhold. Regelmæssig vanding og afskæring af visne blomster er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Denne plante har brug for plads til sin udstrakte vækst og blomstring. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Tag hensyn til plantens voksne størrelse ved plantning i haven.

  Lobelia erinus trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i halvskygge. I skygge vil planten sandsynligvis vokse og blomstre langsommere. Sørg for tilstrækkeligt lys og fugt for at fremme væksten.

  Planten skal have vand regelmæssigt, cirka 2-3 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand i for lang tid. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen, så den kan tørre i løbet af dagen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver på blomsterne og nektaren, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække og støtte insekter.

  Ja, Lobelia erinus er godt for biodiversiteten, fordi det tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Det giver ekstra mad og skjulesteder for forskellige typer af insekter i haven. Derudover bidrager det til variationen af plantearter i området.

  Lobelia erinus blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 3 måneder.

  Ja, planten kan godt klare fuld sol og trives i en solrig placering. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, især på varme dage. Planten vil trives fint i fuld sol med den rette pleje.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og kan være skadelig for helbredet ved indtagelse. Det er derfor vigtigt ikke at indtage planten.

  Ja, planten har tætte blade, der kan absorbere lyd. Det er dog ikke en plante, der specifikt dyrkes på grund af dens lydabsorberende egenskaber. Andre planter som bambus eller vedbend er kendt for deres bedre lydabsorberende egenskaber.

 • For at opretholde en smuk blomstring anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt. Beskær også planten tilbage om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Undgå dog at beskære om efteråret eller vinteren for at undgå frostskader.

  Lobelia erinus har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vandpytter. Giv helst vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde for at forhindre skimmeldannelse.

  Lobelia erinus trives godt i pottemuld, der er let og godt drænet. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om pottemulden er fugtig nok, men ikke for våd. Tilsætning af organisk gødning kan hjælpe med en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for en jord af middel til god kvalitet. Undgå meget tunge eller meget sandjord.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge og kræver en veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Ideel til bede, hængekurve og blomsterkasser.

  Om vinteren kan det hjælpe med at beskytte planten ved at påføre muld omkring rodzonen. Derudover kan frostfølsomme planter dækkes med fiberdug eller en isoleringsdækken. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, før frosten sætter ind.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssigt vand. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten i vækstsæsonen for at fremme væksten.

  For haveplanter generelt er det vigtigt at gøde regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen. Brug en gødning specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme blomstringen. Følg altid instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, blade eller bark som muld. Sørg for, at laget af muld ikke ligger direkte op ad plantens stængler for at undgå råd.

  Jordens surhedsgrad, hvor Lobelia erinus vokser, bør være let sur til neutral. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for disse haveplanter. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og eventuelt justere den med kalk eller svovl.

  Til bekæmpelse af skadedyr på denne plante kan neemolie eller insekticidal sæbe anvendes. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt for bladlus, spindemider og hvide fluer. Naturlige bekæmpelsesmidler kan også være effektive.

 • Beskrivelse

  Lobelia erinus er en farverig og populær årlig plante, der er kendt for sit rigelige blomsterflor i forskellige nuancer af blå, hvid, lyserød og lilla. Det er en kompakt plante, der trives godt i hængekurve, blomsterkasser og bede. Lobelia erinus blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier med sine nektarrige blomster. Denne plante kræver en veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. Regelmæssig vanding og gødning fremmer vækst og blomstring af Lobelia erinus.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.