Osteospermum 'Sunny Pavlos'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Pavlos' er en smuk og farverig flerårig plante med iøjnefaldende, solrige blomster i nuancer af gul og orange. Blomsterne har en karakteristisk lilla base og er accentueret med mørkere nuancer. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Osteospermum 'Sunny Pavlos' trives godt i fuld sol og har brug for en god dræning for at undgå rådne rødder. Det er et smukt tilføjelse til blomsterbede, grænser eller containere i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der kan blomstre igen om foråret. Det anbefales at beskytte planten mod frost.

  'Osteospermum 'Sunny Pavlos'' er hårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller at dække den til med for eksempel fiberdug.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og fjerne visne blomster. Planten trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' kræver cirka en diameter på 30-40 cm for at kunne vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Planten har også brug for tilstrækkelig plads til at brede sig ud.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' trives bedst i fuld sol. Det er ikke en skyggeplante og vil ikke vokse så godt, hvis den ikke får tilstrækkeligt med sollys. Derfor anbefales det at placere denne plante et solrigt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt har planten brug for vand en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven. Det er en behagelig tilføjelse til en have, der sigter mod at tiltrække nyttige insekter.

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' tiltrækker bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det skaber mere variation og liv i området. Det giver mad og skjulesteder til insekter og andre dyr.

  'Osteospermum 'Sunny Pavlos'' blomstrer fra maj til september og har en blomstringsperiode på cirka 4 til 6 måneder.

  Ja, planten kan godt lidt fuld sol. Det er en haveplante, der trives i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding i varmt vejr.

  Nej, Osteospermum 'Sunny Pavlos' er ikke spiseligt. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det er vigtigt ikke at spise planter uden at vide med sikkerhed, om de er sikre.

  Nej, Osteospermum 'Sunny Pavlos' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante, der blomstrer med iøjnefaldende blomster. Det kan dog give en beroligende atmosfære i haven.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme vækst og form. Fjern døde blomster og grene for at fremme blomstringen. Beskær om foråret for en sund vækst i løbet af sæsonen.

  Giv regelmæssigt vand til denne haveplante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå vand på bladene.

  Haveplanterne har brug for specifik jord, der er egnet til deres rodnet og ernæringsbehov. Sørg for en veldrænet jord, der indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke holder på fugt for at undgå rodæd i planterne. Vælg en jord, der er egnet til blomstrende planter, og det er vigtigt at give regelmæssig vanding for at sikre en sund vækst.

  Denne plante foretrækker godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. En jord med en let sur til neutral pH er mest egnet til denne haveplante.

  Placér denne plante på et solrigt sted i haven. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde voksesteder. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Det er vigtigt at beskytte Osteospermum 'Sunny Pavlos' mod kolde temperaturer om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten med halm, blade eller en speciel vinterhætte. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted for at undgå frostskader.

  - Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand. - Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. - Giv lidt gødning om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter har brug for regelmæssig ernæring i vækstperioden. Brug en generel gødning til blomstrende planter, såsom en flydende blomstergødning eller granulatgødning. Følg den anbefalede dosering på emballagen for at forhindre overdreven gødskning.

  At mulche planten hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for, at mulchen ikke er placeret direkte mod stammen.

  Den ideelle surhedsgrad for denne plante er neutral til let alkalisk, med en pH mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, så overskydende vand kan løbe væk, og rødderne ikke bliver kvalt. Sørg for en god dræning for at undgå problemer.

  Planten har af og til problemer med bladlus, som kan bekæmpes med en mild sæbeopløsning eller insekticider. Trips og snegle kan også forårsage skade, så det anbefales at kontrollere regelmæssigt og træffe bekæmpelsesforanstaltninger. Brug af naturlige fjender såsom mariehøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Osteospermum 'Sunny Pavlos' er en smuk og farverig flerårig plante med iøjnefaldende, solrige blomster i nuancer af gul og orange. Blomsterne har en karakteristisk lilla base og er accentueret med mørkere nuancer. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Osteospermum 'Sunny Pavlos' trives godt i fuld sol og har brug for en god dræning for at undgå rådne rødder. Det er et smukt tilføjelse til blomsterbede, grænser eller containere i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.