Canna 'Tropical Red'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna 'Tropical Red' is een opvallende plant met grote groene bladeren en helderrode bloemen. De plant kan wel 1 tot 2 meter hoog worden en heeft een tropische uitstraling. De bloemen bloeien in de zomer en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Canna 'Tropical Red' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een prachtige plant voor in borders, kuipen of als eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Canna 'Tropical Red' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in het najaar en komt in het voorjaar weer op met nieuwe groei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld te mulchen of te verplaatsen naar een beschutte plek.

  Ja, de Canna 'Tropical Red' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige en vochtige omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal de plant gezond houden.

  De Canna 'Tropical Red' heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van een locatie.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De Canna 'Tropical Red' heeft over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de plant ongeveer één keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de felgekleurde bloemen en de hoeveelheid nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze nuttige insecten.

  Ja, de plant Canna draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten met zijn bloemen. Het bladafval kan ook dienen als voedsel voor bodemorganismen. Over het algemeen zijn tuinplanten gunstig voor het verhogen van de biodiversiteit in een tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant zal goed gedijen in een zonnige tuin.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Canna 'Tropical Red' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn kleurrijke bloemen wordt gekweekt.

  Ja, de grote bladeren van de plant kunnen geluid dempen en zorgen voor een rustige omgeving. De plant absorbeert geluidsgolven en kan helpen om geluidshinder te verminderen. De aanwezigheid van deze plant in de tuin kan dus zorgen voor een geluidsdempend effect.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde bladeren en scheuten weg voor een gezonde groei. Verwijder in de herfst al het blad om rotting te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen waterbeurten in ook een beetje opdrogen.

  Voor de Tuinplanten is het aan te raden om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische stof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Canna 'Tropical Red' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de plant voldoende warmte en licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en kou om schade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gewoonlijk winterbescherming nodig in koudere klimaten om te overleven. Bescherm de plant door mulch of bladeren rond de basis te leggen en bedek gevoelige delen met fleece of tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens de wintermaanden.

  Canna 'Tropical Red' heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige standplaats worden gezet. Snoei dode bladeren en bloemen af voor een gezonde groei. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Vermijd overbemesting, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant.

  Mulch is een beschermende laag van organisch materiaal die rondom de plant wordt gelegd om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en uitdroging. Het helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de bodem, wat voordelig is voor de gezondheid en groei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de mulchlaag nog voldoende is en deze indien nodig bij te vullen.

  De zuurgraad van de bodem waarin de plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Canna 'Tropical Red', is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op sporen van insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van bladluizen en andere schadelijke insecten. Als er sprake is van zware aantasting, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Canna 'Tropical Red' is een opvallende plant met grote groene bladeren en helderrode bloemen. De plant kan wel 1 tot 2 meter hoog worden en heeft een tropische uitstraling. De bloemen bloeien in de zomer en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Canna 'Tropical Red' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een prachtige plant voor in borders, kuipen of als eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.