Alstroemeria Princess Lilies Leyla

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria Princess Lilies Leyla is een prachtige bloeiende plant met delicate bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant heeft lange, slanke stelen en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een unieke tweekleurige tekening en blijven lang vers in boeketten en bloemstukken. Alstroemeria Princess Lilies Leyla gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant voegt een romantische en kleurrijke touch toe aan elke tuin of bloementuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Alstroemeria Princess Lilies Leyla is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een tuinplant die bloeit in de zomermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in strenge winters te beschermen tegen vorst. De Alstroemeria Princess Lilies Leyla is niet bestand tegen strenge vorst.

  Ja, Alstroemeria Princess Lilies Leyla is makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Alstroemeria Princess Lilies Leyla heeft genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te spreiden en zich comfortabel te voelen. Geef de plant voldoende ruimte om te voorkomen dat hij gaat concurreren om voedingsstoffen en water.

  De Alstroemeria Princess Lilies Leyla groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  De Alstroemeria Princess Lilies Leyla heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Alstroemeria planten staan bekend om hun nectarrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun zoete geur en felgekleurde bloemblaadjes. Deze planten zijn daarom een populaire keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bestuivende insecten aan te trekken.

  Alstroemeria draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met hun kleurrijke bloemen. Daarnaast zorgen ze voor variatie in de tuin en bieden beschutting aan kleine dieren. Het is dus zeker een plant waar biodiversiteit van profiteert.

  De Alstroemeria Princess Lilies Leyla bloeit van juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren. Deze plant is een populaire verschijning in de tuin tijdens de zomermaanden.

  Ja, de Alstroemeria Princess Lilies Leyla kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bloemen of bladeren van de Alstroemeria Princess Lilies Leyla te consumeren. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Alstroemeria planten hebben dichte groei en dikke stelen die geluidsgolven absorberen, waardoor ze geluidsdempend zijn in een tuinomgeving. De bladeren en bloemen helpen ook bij het verminderen van geluidstrillingen. Het plaatsen van een groep Alstroemeria planten kan helpen bij het creëren van een rustige en vredige tuin.

 • De Princess Lilies moeten regelmatig gesnoeid worden om de bloei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en dun de plant uit door oude stelen bij de basis af te knippen. Snoei in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Zorg voor een goede drainage in de pot of border waar de plant staat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond lichtzuur is, met een pH-waarde tussen 6,3 en 6,8. Voeg indien nodig compost toe voor een betere drainage en voedingsstoffen voor de plant.

  De Alstroemeria Princess Lilies Leyla gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende, vochtige grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant kan zowel in borders als in potten en bloembakken geplaatst worden.

  Het is aan te raden om de Alstroemeria princess lilies Leyla in de winter te beschermen tegen vorst door de plant af te dekken met bladeren of stro. Daarnaast kan het helpen om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek of de plant te bedekken met een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vorstschade en indien nodig maatregelen te nemen om de plant te beschermen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik organische meststoffen voor een langdurige voeding en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking voor optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om Alstroemeria Princess Lilies Leyla te voorzien van een laag mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Alstroemeria Princess Lilies Leyla houdt van een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals luizen of spint. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het probleem aan te pakken. Het is ook goed om ervoor te zorgen dat de plant niet te veel vocht krijgt, om schimmel en andere plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Alstroemeria Princess Lilies Leyla is een prachtige bloeiende plant met delicate bloemen in verschillende tinten roze en wit. Deze plant heeft lange, slanke stelen en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een unieke tweekleurige tekening en blijven lang vers in boeketten en bloemstukken. Alstroemeria Princess Lilies Leyla gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant voegt een romantische en kleurrijke touch toe aan elke tuin of bloementuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.