Alstroemeria Colorita White

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alstroemeria Colorita White is een prachtige en elegante plant met witte bloemen en groen blad. De bloemen hebben een lichte geelgroene tint in het midden en zijn omringd door witte bloemblaadjes. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit van de lente tot de herfst. De Alstroemeria Colorita White is een sterke en langbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken vanwege de mooie en delicate uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Alstroemeria Colorita White is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een geschikte plant voor in de tuin.

  Ja, de Alstroemeria Colorita White is redelijk onderhoudsvriendelijk en kan goed gedijen in de tuin. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij gezond blijven. Snoeien en bemesten is af en toe noodzakelijk voor optimale bloei.

  Alstroemeria Colorita White heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en bloeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, Alstroemerias kunnen goed groeien in de schaduw, maar ze hebben wel wat zonlicht nodig om goed te bloeien. Zorg voor wat ochtendzon of helder licht gedurende de dag voor de beste resultaten. Houd de grond goed vochtig en voedzaam voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete nectar die ze produceren en de aantrekkelijke bloemen die ze hebben. Dit maakt de plant een goede keuze voor tuinen die willen helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit. De bloemen van deze plant hebben een hoge aantrekkingskracht op bestuivers, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin en stimuleert het een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Alstroemeria's kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6-8 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij zonnig weer om uitdroging te voorkomen. Let op dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Alstroemeria Colorita White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan mogelijk giftig zijn als het wordt ingeslikt.

  Ja, Alstroemeria planten hebben dichte wortels en bladeren die geluid kunnen dempen. Hierdoor kunnen ze een zekere mate van geluidsdemping bieden in een tuinomgeving. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot aan de grond om de vorm en hoogte te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde stelen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei ook eventuele uitlopers die in de weg zitten.

  De Alstroemeria Colorita White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Alstroemeria Colorita White groeien het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan. Geef de plant tijdens de groeiperiode regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te zwaar en te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat is. Kies een beschutte plek in de tuin om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant goed te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan een beschermende hoes of jutezak over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en zomer organische mest te geven. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van compost of mestkorrels. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het wordt aanbevolen om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om jaarlijks de mulchlaag aan te vullen om de voordelen te behouden.

  De Alstroemeria Colorita White prefereert een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van diverse natuurlijke methoden zoals het gebruik van insecticidale zeep, neemolie of het planten van companion plants die ongedierte afschrikken. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan is ook belangrijk voor een gezonde groei. Als de plaag te groot wordt, kunt u overwegen om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Alstroemeria Colorita White is een prachtige en elegante plant met witte bloemen en groen blad. De bloemen hebben een lichte geelgroene tint in het midden en zijn omringd door witte bloemblaadjes. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en bloeit van de lente tot de herfst. De Alstroemeria Colorita White is een sterke en langbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken vanwege de mooie en delicate uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.