Lachenalia African Beauty Rolina

Lachenalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lachenalia African Beauty Rolina is een prachtige bolgewas uit Zuid-Afrika dat bloeit met opvallende bloemen in tinten van oranje, roze en geel. De plant groeit tot ongeveer 20 cm hoog en bloeit in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een opvallend gestreept patroon en vormen mooie trossen bovenaan de steel. De Lachenalia African Beauty Rolina gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig tijdens het groeiseizoen. Het is een kleurrijke en mooie toevoeging aan elke tuin of binnenshuis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder is het een sterke en veerkrachtige plant. Het is belangrijk om hem af en toe te bemesten en de dode bladeren te verwijderen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem op een plek met helder maar indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van de felle zon, het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimaal te kunnen groeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant bloeit meestal in februari en maart en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken. Na de bloei gaat de plant weer in rust.

  Ja, de Lachenalia planten hebben een luchtzuiverende werking en kunnen de lucht in huis verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bloei. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

 • Het is niet nodig om de Lachenalia African Beauty Rolina te snoeien, aangezien deze plant van nature klein en compact blijft. Het verwijderen van dode of beschadigde bladeren kan echter wel bijdragen aan een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de snoeischaren schoon zijn om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant vereist goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft tijdens de groeiperiode, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met een evenwichtige vloeibare plantenvoeding.

  De plant heeft wekelijks water nodig, de grond moet licht vochtig zijn. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant in het voorjaar eens in de twee weken plantenvoeding.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig besproeien met lauwwarm water zorgt voor een frisse uitstraling.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het daglicht goed te zien is, maar vermijd te felle zonnestralen. Zorg voor voldoende daglicht om de plant gezond te houden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en goed verlichte locatie in huis.

  Deze plant heeft een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Plaats de plant niet in de buurt van verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is lichtzuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste zuurgraad te behouden.

  Deze planten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige, vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens de lente en zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Lachenalia African Beauty Rolina is een prachtige bolgewas uit Zuid-Afrika dat bloeit met opvallende bloemen in tinten van oranje, roze en geel. De plant groeit tot ongeveer 20 cm hoog en bloeit in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een opvallend gestreept patroon en vormen mooie trossen bovenaan de steel. De Lachenalia African Beauty Rolina gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig tijdens het groeiseizoen. Het is een kleurrijke en mooie toevoeging aan elke tuin of binnenshuis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.