Calibrachoa 'Carillon White'

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa 'Carillon White' is een compacte en bossige plant met witte bloemen die lijken op kleine petunia's. De bloemen bloeien continu gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van volle zon en regelmatig water geven. Het is een ideale keuze voor hanging baskets, bloembakken en borders. 'Carillon White' voegt een vrolijke en frisse uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa 'Carillon White' is een groenblijvende plant, wat betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin. Ook tijdens de wintermaanden zal de plant zijn groene blad behouden.

  De Calibrachoa 'Carillon White' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus enige vorst verdragen, maar het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist slechts regelmatig water geven en regelmatig bemesten. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te vertakken. Houd ook rekening met de groeihoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder bloeien en groeien. Het is daarom aanbevolen om Tuinplanten te planten op een zonnige locatie voor optimale groei.

  Calibrachoa 'Carillon White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit betekenen dat de plant 2-3 keer per week water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en het aantrekkelijke kleurenpalet. Het is een perfecte keuze voor tuinen om deze nuttige bestuivende insecten aan te trekken. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Calibrachoa 'Carillon White' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Het biedt nectar en stuifmeel voor verschillende insecten. Echter, het is minder geschikt als schuilplaats of voedselbron voor bepaalde dieren.

  Deze plant bloeit doorgaans van mei tot en met oktober en kan gedurende deze periode langdurig in bloei blijven.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Zorg voor een vochtige grond en pas op voor uitdroging.

  Nee, de plant Calibrachoa 'Carillon White' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de Calibrachoa 'Carillon White' is niet geluidsdempend. Deze tuinplant heeft voornamelijk decoratieve eigenschappen en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Planten zoals bamboe of coniferen kunnen wel geluidsdempend werken.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Eventueel kun je in het voorjaar de plant flink terugsnoeien om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond voor bloeiende planten en wat extra perliet of vermiculiet kan ideaal zijn. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware of te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Calibrachoa 'Carillon White' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind. Ook is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa 'Carillon White' hebben vaak winterbescherming nodig, vooral in koudere klimaten. Denk aan het afdekken met stro, bladeren of speciale winterhoezen. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorstschade en bevordert de overleving gedurende de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten wordt aanbevolen om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven en goed te bloeien.

  Mulch kan worden aangebracht rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan ook de wortels beschermen tegen sterke temperatuurschommelingen en helpen de grond gezond te houden. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten groeien.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Calibrachoa 'Carillon White', kun je gebruik maken van insecticide, neemolie of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd dat de plant te nat staat, dit kan schimmels en insecten aantrekken. Controleer regelmatig op de aanwezigheid van ongedierte en neem indien nodig preventieve maatregelen.

 • Omschrijving

  Calibrachoa 'Carillon White' is een compacte en bossige plant met witte bloemen die lijken op kleine petunia's. De bloemen bloeien continu gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van volle zon en regelmatig water geven. Het is een ideale keuze voor hanging baskets, bloembakken en borders. 'Carillon White' voegt een vrolijke en frisse uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.