Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink'

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' is een compacte bloeiende plant met kleine bloemen in een mooie lila-roze kleur. De plant heeft een overvloed aan bloemen die gedurende het hele groeiseizoen blijven bloeien. 'Carillon Lilac Pink' is perfect voor hanging baskets, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant is zeer geschikt voor zonnige locaties en kan goed tegen droge omstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een langdurige bloei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn langdurige bloei en gemak in onderhoud.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen of naar een vorstvrije plek te verplaatsen. De plant kan het beste overwinteren op een beschutte plek.

  Ja, Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Voor deze tuinplant is ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen planten om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg voor een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Nee, Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant niet goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Pas het water geven aan op basis van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen en nectar. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' trekt insecten aan en kan daardoor bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is geen inheemse plant, maar kan wel voedsel en beschutting bieden aan verschillende diersoorten. Het is belangrijk om ook inheemse plantensoorten te planten voor een optimale biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan de herfst. De bloei kan duren van enkele maanden tot bijna het hele groeiseizoen. Planten in de categorie Tuinplanten hebben vaak een lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Let op dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Eet geen delen van deze plant.

  Ja, de Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en bloemen geluidstrillingen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter niet primair bedoeld als geluidsdempende plant.

 • Je kunt deze plant snoeien door regelmatig uitgebloeide bloemen weg te knippen. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Snoei de takken tot ongeveer de helft van hun lengte voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant te lang droog staat, dit kan leiden tot verwelking.

  De Tuinplanten Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen bij een gezonde groei en bloei.

  De bodemkwaliteit van de Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een optimale ontwikkeling. Voeg indien nodig organische compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met een laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Controleer regelmatig op schimmel- of insectenplagen en behandel indien nodig.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Je kunt mulch gebruiken rondom de wortels van deze tuinplant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, ongeveer 5 tot 8 centimeter is voldoende.

  Deze plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die minder beschikbaar zijn voor de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen gele plakstrips worden gebruikt om vliegende insecten te vangen. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte helpt om vroegtijdig problemen te signaleren en aan te pakken.

 • Omschrijving

  Calibrachoa 'Carillon Lilac Pink' is een compacte bloeiende plant met kleine bloemen in een mooie lila-roze kleur. De plant heeft een overvloed aan bloemen die gedurende het hele groeiseizoen blijven bloeien. 'Carillon Lilac Pink' is perfect voor hanging baskets, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant is zeer geschikt voor zonnige locaties en kan goed tegen droge omstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een langdurige bloei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.