Aeschynanthus 'Rasta'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aeschynanthus 'Rasta' is een opvallende kamerplant met langwerpige groene bladeren die een beetje lijken op rasta-haar. De plant produceert heldere rode bloemen die lijken op kleine trompetten. 'Rasta' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Deze plant staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een mooie en exotische toevoeging aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aeschynanthus 'Rasta' is een vrij makkelijke kamerplant om te onderhouden. Het heeft alleen af en toe water en indirect zonlicht nodig. Regelmatig snoeien en bemesten zorgt voor een gezonde groei.

  Ja, de Aeschynanthus 'Rasta' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Aeschynanthus 'Rasta' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan.

  De plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant niet direct bloot te stellen aan de intense zon. Zorg voor een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het wordt aanbevolen om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen. Een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze kamerplant.

  De Aeschynanthus 'Rasta' bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof en giftige stoffen uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit binnen in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het is niet aan te raden om de plant bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of uitstekende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed doorlatend is. Vermijd zware en compacte grondsoorten, omdat dit de waterafvoer kan belemmeren. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit van de Aeschynanthus 'Rasta' moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om je kamerplant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen met een zachte doek of een kwast. Je kunt ook de bladeren afstoffen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de plant niet te hard aanraakt om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een plek met helder, indirect licht. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals Aeschynanthus hebben een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% nodig. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger worden gebruikt. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bladval.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde rond de 6 tot 7 te houden voor een optimale groei. Gebruik indien nodig speciale potgrond voor kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest met mate.

 • Omschrijving

  Aeschynanthus 'Rasta' is een opvallende kamerplant met langwerpige groene bladeren die een beetje lijken op rasta-haar. De plant produceert heldere rode bloemen die lijken op kleine trompetten. 'Rasta' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Deze plant staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een mooie en exotische toevoeging aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.