Eucomis bicolor

Eucomis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eucomis bicolor, ook wel bekend als ananasplant, is een prachtige bolgewas met opvallende bloemen en bladeren. De bloemen zijn wit van kleur met roze en groene strepen, en zitten in een dichte tros bovenop een lange steel. De bladeren zijn breed en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Eucomis bicolor groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant kan in de periode van juli tot september bloeien en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Eucomis bicolor" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bolgewas dat elk voorjaar opnieuw uitloopt. Het is belangrijk om de bollen in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Eucomis bicolor is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius, maar het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat en kan overleven in milde winters.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en water en de plant zal gedijen in de tuin. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De plant Eucomis bicolor heeft minimaal 25 cm ruimte in de breedte en 30 cm in de hoogte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant voor een optimale groei. Het is aan te raden om de plant in een pot of bak te plaatsen.

  Ja, de Tuinplant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Te veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens drogere periodes.

  Ja, Eucomis bicolor is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die de insecten aantrekken. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, "Eucomis bicolor" is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen vogels en insecten profiteren van de zaden die de plant produceert. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de biodiversiteit te stimuleren.

  De Eucomis bicolor bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De plant is niet eetbaar. Het is raadzaam om de plant niet te consumeren, omdat het mogelijk giftige stoffen kan bevatten. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

  Eucomis bicolor heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het kan wel dienen als decoratieve toevoeging in de tuin. Voor geluidsdemping kunnen andere planten of materialen worden gebruikt.

 • Het is niet noodzakelijk om deze plant te snoeien, maar het verwijderen van dode bladeren en bloemstengels kan de uitstraling van de plant verbeteren. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om eventuele schade te voorkomen.

  De Eucomis bicolor heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Geef de plant water bij de wortels en vermijd bladnat.

  Eucomis bicolor geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik eventueel een organische meststof tijdens het groeiseizoen om de plant te voeden.

  Eucomis bicolor gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat overtollig water makkelijk weg kan stromen. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem om de kwaliteit te verbeteren.

  Eucomis bicolor gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Om Eucomis bicolor te beschermen in de winter, is het belangrijk om de plant te bedekken met een dikke laag organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Daarnaast is het aan te raden om potplanten naar een vorstvrije locatie te verplaatsen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemstelen voor een verzorgd uiterlijk.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar een algemene meststof toe te voegen om de groei te stimuleren. Daarnaast kan in de zomer een speciale bloeimeststof worden gebruikt om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en volg de doseringsinstructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het helpt om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen vorst. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors te gebruiken als mulch. Vergeet niet om de mulchlaag regelmatig bij te werken om de voordelen te behouden.

  Eucomis bicolor groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om te voorkomen dat er water blijft staan.

  Het is belangrijk om regelmatig de planten in de gaten te houden op tekenen van ongedierte, zoals bladluizen of spint. Mocht er ongedierte worden waargenomen, dan kunnen ze worden bestreden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water. Een goede hygiëne en luchtige standplaats kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Eucomis bicolor, ook wel bekend als ananasplant, is een prachtige bolgewas met opvallende bloemen en bladeren. De bloemen zijn wit van kleur met roze en groene strepen, en zitten in een dichte tros bovenop een lange steel. De bladeren zijn breed en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Eucomis bicolor groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant kan in de periode van juli tot september bloeien en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.