Capsicum annuum 'Red Missile'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum 'Red Missile' is een pittige paprikasoort met langwerpige rode vruchten die puntig toelopen. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en heeft groene blaadjes en stengels. De vruchten van de 'Red Missile' hebben een dunne schil en zijn zeer geschikt om te vullen, grillen of te gebruiken in sauzen. Deze Capsicum annuum plant gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Red Missile' is een populaire keuze voor liefhebbers van pittige paprika's vanwege de intense smaak en het verrassende uiterlijk van de vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale groei.

  Ja, Capsicum annuum 'Red Missile' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Vermijd te veel direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De Capsicum annuum 'Red Missile' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te vochtig wordt, dit kan schade aan de plant veroorzaken. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond opdroogt is een goede richtlijn.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste groeien op een zonnige plek in huis. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle middagzon staat om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen.

  Ja, Capsicum annuum 'Red Missile' houdt van warmte. De ideale temperatuur ligt tussen de 20 en 30 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek om het beste te gedijen.

  De 'Red Missile' bloeit van zomer tot herfst en de bloeiperiode duurt meestal enkele weken. De plant produceert kleine witte bloemen die zich kunnen ontwikkelen tot rode, langwerpige vruchten.

  Ja, de Capsicum annuum 'Red Missile' is luchtzuiverend en kan helpen de lucht in huis te zuiveren. Kamerplanten in het algemeen hebben de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant is belangrijk voor een optimaal luchtzuiverend effect.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei indien nodig de plant om de vorm te behouden. Gebruik schone en scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, wacht tot de bovenste laag van de potgrond droog is voordat je opnieuw water geeft. Zorg dat de plant niet te nat staat en vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermengd is met organisch materiaal. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig meststoffen toe voor een optimale groei. Verpot de plant indien nodig naar een grotere pot om de wortels voldoende ruimte te geven.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een iets zure pH hebben. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een zonnige plek om een goede groei te bevorderen en voeding te geven tijdens het groeiseizoen. Af en toe de plant controleren op ziektes of plagen en deze indien nodig behandelen.

  Capsicum annuum 'Red Missile' kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op spint en andere plagen en deze indien nodig te verwijderen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken.

  De Capsicum annuum 'Red Missile' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zet de plant in de buurt van een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-26 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien. Een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn bij droge omstandigheden.

  De Capsicum annuum 'Red Missile' gedijt het best in een bodem met een licht zure pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Zorg er dus voor dat de bodem regelmatig wordt gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

  Het is belangrijk om tijdens de groeiperiode van de plant regelmatig een evenwichtige meststof te geven, zoals een speciale potplantenmeststof. Let op dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels. Het is aanbevolen om de plant tijdens de wintermaanden minder te bemesten, omdat de groei dan vertraagt.

 • Omschrijving

  Capsicum annuum 'Red Missile' is een pittige paprikasoort met langwerpige rode vruchten die puntig toelopen. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en heeft groene blaadjes en stengels. De vruchten van de 'Red Missile' hebben een dunne schil en zijn zeer geschikt om te vullen, grillen of te gebruiken in sauzen. Deze Capsicum annuum plant gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Red Missile' is een populaire keuze voor liefhebbers van pittige paprika's vanwege de intense smaak en het verrassende uiterlijk van de vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.