Capsicum annuum 'Holiday Flame'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Holiday Flame' is een compacte pepersoort die perfect is voor het kweken in potten en containers. De plant produceert kleine, helderrode pepers die een pittige smaak hebben. 'Holiday Flame' is een decoratieve plant die ook nog eens eetbare vruchten geeft. De pepers kunnen vers worden gebruikt in gerechten of gedroogd worden voor later gebruik. Deze plant gedijt goed in warme, zonnige omstandigheden en is makkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Af en toe bemesten kan ook helpen bij de groei en bloei van de plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes droog is. Overmatig water geven kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en regelmatig water te geven.

  De Capsicum annuum 'Holiday Flame' bloeit normaal gesproken in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, de Capsicum annuum planten staan erom bekend lucht te zuiveren door giftige stoffen te absorberen en vervolgens af te breken. Het is een goede toevoeging aan je interieur om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of koude luchtstromen.

 • Het is niet nodig om paprika planten te snoeien. Als de plant te groot wordt, kan je ervoor kiezen om de toppen van de plant af te knippen om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren voor een gezonde plantengroei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar laat de wortels niet te nat staan. Voeg eens in de paar weken plantenvoeding toe voor gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de grond nooit te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een zonnige plek en geef eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken kun je gebruik maken van een zachte doek of een plumeau om stof te verwijderen van de bladeren. Je kunt de bladeren eventueel ook voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Vermijd daarbij dat de plant te lang nat blijft. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam dat te veel direct zonlicht doorlaat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht, aangezien dit problemen kan veroorzaken zoals bladverdorring. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Capsicum annuum 'Holiday Flame' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant om optimaal te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Capsicum annuum 'Holiday Flame' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en vruchten te produceren. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant eens in de twee weken te bemesten tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Holiday Flame' is een compacte pepersoort die perfect is voor het kweken in potten en containers. De plant produceert kleine, helderrode pepers die een pittige smaak hebben. 'Holiday Flame' is een decoratieve plant die ook nog eens eetbare vruchten geeft. De pepers kunnen vers worden gebruikt in gerechten of gedroogd worden voor later gebruik. Deze plant gedijt goed in warme, zonnige omstandigheden en is makkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.