Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen in de kleuren rood en wit. Deze plant heeft een opvallende en unieke uitstraling dankzij de combinatie van kleuren. De bloemen hebben een speelse vorm en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. De 'Winky Double Red-white' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het ook een mooie plant is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze plant gedijt goed in de zon tot halfschaduw en is een aanwinst voor elke bloementuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white' is een vaste plant die niet groenblijvend is en in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant behoort tot de groep van de Tuinplanten die niet hun blad behouden gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. De plant kan zonder problemen de winter overleven in ons klimaat. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Deze plant kan goed gedijen in de meeste tuinomgevingen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van een geschikte plek in de tuin.

  Ja, Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond met voldoende schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar en stuifmeel. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt door de bloemen en nectar. Ook kan deze plant een schuilplaats bieden voor kleine dieren in de tuin. De diversiteit van planten in de tuin zorgt voor een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond wel voldoende vochtig te houden. Daarnaast kan het geen kwaad om de plant af en toe wat extra water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor de bloemen wordt geteeld. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Echter, het is belangrijk op te merken dat planten over het algemeen niet primair worden gekozen vanwege hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Knip de plant tot de grond terug in de herfst of het vroege voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis van de stengels om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in normale potgrond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een pH-neutrale tot lichtzure bodem. Bemest de plant regelmatig met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  De Standplaats van deze plant is het liefst in de zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als snijbloem.

  De plant heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst en extreme kou. Mulch kan helpen om de wortels te beschermen. Plaats eventueel een beschermende laag stro of bladeren rond de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is raadzaam om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het najaar om de vorm en gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft behoefte aan een voedzame bodem, dus het is aan te raden om elk voorjaar organische meststof toe te voegen. Gebruik een meststof met een hoog fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot lange, slappe stengels en minder bloemen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Breng een laag van 5-10 cm aan rondom de plant, maar laat wat ruimte vrij rond de stelen.

  De Tuinplanten groeien het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om een optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, slakken en bladluizen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunt u overwegen om natuurlijke producten zoals neemolie te gebruiken om ze te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red-white' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen in de kleuren rood en wit. Deze plant heeft een opvallende en unieke uitstraling dankzij de combinatie van kleuren. De bloemen hebben een speelse vorm en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. De 'Winky Double Red-white' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het ook een mooie plant is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze plant gedijt goed in de zon tot halfschaduw en is een aanwinst voor elke bloementuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.