Ornithogalum thyrsoides

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ornithogalum thyrsoides, også kendt som fugle-mælkeplanten, er en smuk blomstrende plante med hvide blomster, der vokser i en klase. Blomsterne har seks kronblade og afgiver en dejlig sød duft. Denne plante vokser fra en løg og blomstrer om foråret til sommeren. Det er en let at passe plante, der trives godt i veldrænet jord og en solrig placering. Ornithogalum thyrsoides bruges ofte som skæreblomst i buketter på grund af blomsternes lange holdbarhed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en løgvækst, der vokser og blomstrer igen hvert år.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius og kan derfor tåle moderat frost. Det er vigtigt at beskytte planten mod kolde temperature i vintermånederne for at undgå skader. Det anbefales at beskytte planten med f.eks. halm eller fiberdug i løbet af strenge vintre.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og har få specifikke krav. Det er vigtigt at placere den et solrigt sted og give den regelmæssigt vand. Ellers kræver planten lidt pleje.

  Planten har brug for plads til sin oprette vækstform og blomstrende klaser. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at kunne vokse frit. En rummelig potte eller bede med tilstrækkelig dybde er velegnet til denne plante.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt med lys. Det er ikke ideelt at vokse i skyggen, da planten har brug for sollys for at vokse og blomstre ordentligt. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for de bedste resultater.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i omgivelserne. Det er vigtigt at lade jorden tørre let mellem vanding for at undgå rodømhed. Det er altid bedre at give for lidt vand end for meget.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den attraktive duft og farverige blomster. Det er et godt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet. Planten bidrager til at bevare disse nyttige bestøvningsinsekter.

  Ja, ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle bidrager du til biodiversiteten i dit område. Du er en værdifuld tilføjelse til haven og sikrer et sundt økosystem.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne marts til maj, og blomstringsperioden varer cirka fire til seks uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og skal bedst placeres et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt.

  Nej, planten Ornithogalum thyrsoides er ikke spiselig og kan være giftig for mennesker og dyr. Det anbefales derfor ikke at indtage denne plante. Det er bedst at bruge denne plante kun som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende effekt på grund af bladene og stænglerne, der absorberer vibrationer og kan dæmpe lyden i den nærliggende omgivelse. Det er dog ikke den mest effektive plante til lyddæmpning.

 • Du kan fjerne de døde blomster og blade fra planten for at stimulere væksten. Beskær planten om foråret for at bevare formen og sundheden. Undgå overdreven beskæring, da det kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre let mellem vandingerne. Sørg for, at planten aldrig står med rødderne i vand for at undgå rådne rødder. Om sommeren kan planten have brug for lidt mere vand end om vinteren.

  For at planten har brug for en god drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt, så rødderne kan få tilstrækkelig ilt. En let sur pottemuld er ofte ideel for haveplanter.

  Planten trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt. Beskyt planten mod hårde vinde og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, kan du dække den med et tykt lag mulch. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Du kan eventuelt flytte planten til et beskyttet sted i løbet af de køligere måneder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv ikke for meget vand. Beskær døde blade og blomster regelmæssigt for at holde planten sund.

  Det er vigtigt at give gødning til haveplanter hver 4-6 uge i vækstsæsonen med en generel gødning. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkelige mængder af kvælstof, fosfor og kalium for sund vækst og blomstring. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold øje med den anbefalede dosis.

  Det er fordelagtigt at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade. Påfør mulden i en dybde på cirka 5-10 centimeter.

  Haveplanter som Ornithogalum thyrsoides trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med de rette gødninger. Regelmæssig måling af pH-værdien kan hjælpe med at fremme plantens sundhed og vækst.

  Planten kan lide af bladlus, spindelus og uldlus. Disse kan bekæmpes med et naturligt insektmiddel eller ved regelmæssigt at skylle planten af med vand. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og om nødvendigt træffe foranstaltninger.

 • Beskrivelse

  Ornithogalum thyrsoides, også kendt som fugle-mælkeplanten, er en smuk blomstrende plante med hvide blomster, der vokser i en klase. Blomsterne har seks kronblade og afgiver en dejlig sød duft. Denne plante vokser fra en løg og blomstrer om foråret til sommeren. Det er en let at passe plante, der trives godt i veldrænet jord og en solrig placering. Ornithogalum thyrsoides bruges ofte som skæreblomst i buketter på grund af blomsternes lange holdbarhed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.