Saintpaulia City-line

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia City-line is een kleine plant met compacte groei en glanzende bladeren. Het is een variëteit van de bekende Afrikaanse viool en staat bekend om zijn levendige bloemen in verschillende kleuren. Deze plant heeft een sterke bloei en bloeit gedurende lange periodes. De City-line variant heeft meestal heldere en intense kleuren en een compacte groeiwijze. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die ideaal is voor binnenshuis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de dode bloemen te verwijderen.

  De Saintpaulia City-line heeft niet veel licht nodig, maar wel indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, gefilterd licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats hem daarom op een plek in huis waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de felle zon staat.

  Ja, deze plant houdt van warmte en dient binnen gehouden te worden op een plek met een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen, wat de groei en bloei kan belemmeren. Het regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle bladeren gelijkmatig blootgesteld worden aan het warme licht.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en kan bloeien voor een paar weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de Saintpaulia City-line heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de lucht in uw huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur binnen deze range te houden voor optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een plek met een constante temperatuur.

 • Voor het beste resultaat kun je gele of verlepte bladeren verwijderen met een scherpe schaar. Knip de bladeren zo dicht mogelijk bij de basis af. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren en is daarom niet aan te raden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond doorweekt raakt. Geef de plant water van onderaf door de pot in een laagje water te zetten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft.

  Planten van het geslacht Saintpaulia hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik een mix van turf, vermiculiet en scherp zand voor een optimale groei. Vermijd te vochtige of te compacte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De ideale bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Saintpaulia City-line is licht en goed doorlatend. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6.5 tot 7.0 en vermijd te natte of te droge grond. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd natte voeten. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Probeer de bladeren niet te nat te maken, dit kan leiden tot schimmelvorming. Besproei de plant af en toe met lauwwarm water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Saintpaulia City-line heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor de Saintpaulia City-line ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid moet voor kamerplanten ongeveer tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid consistent te houden om optimale groeiomstandigheden te behouden. Eventueel kan een luchtbevochtiger gebruikt worden als de luchtvochtigheid te laag is.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren voor de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens de groeiperiode elke 2 weken vloeibare mest te geven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. In de herfst en winter kan de bemesting worden verminderd of gestopt.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia City-line is een kleine plant met compacte groei en glanzende bladeren. Het is een variëteit van de bekende Afrikaanse viool en staat bekend om zijn levendige bloemen in verschillende kleuren. Deze plant heeft een sterke bloei en bloeit gedurende lange periodes. De City-line variant heeft meestal heldere en intense kleuren en een compacte groeiwijze. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die ideaal is voor binnenshuis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.