Antirrhinum majus Sweethearts RosePink

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er en smuk plante med lyserøde blomster, der ligner hjerter. Blomsterne er duftende og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante vokser op til ca. 30-60 cm høj og blomstrer om sommeren. Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er ideel til grænser, potter og blomsterkasser. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er ikke en stedsegrøn plante. Det er en årlig plante, der ikke forbliver grøn hele året rundt. Det er vigtigt at plante denne plante igen om foråret.

  Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er ikke fuldt vinterhærdig og bør beskyttes mod frost. Det anbefales at beskytte planten om vinteren med f.eks. halm eller fiberdug. Planten kan tåle temperaturer ned til cirka -5 grader Celsius.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og regelmæssigt vand. Det er en robust plante, der trives godt i haven.

  Antirrhinum majus Sweethearts RosePink har brug for cirka 20 til 30 cm plads i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Muligvis kan planterne plantes lidt tættere sammen for at opnå en fyldigere effekt.

  Antirrhinum majus Sweethearts RosePink trives bedst i fuld sol, men kan også vokse i halvskygge. I skyggen kan planten muligvis producere færre blomster og vokse mindre godt. Det anbefales at give planten så meget sollys som muligt for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante har lokkende egenskaber for sommerfugle og bier. Det er et populært valg i haven på grund af sin tiltrækningskraft på bestøvere.

  Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er en attraktiv plante for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Dette bidrager til biodiversiteten i haven. Mangfoldigheden af planter i haven skaber en sundere leveomgivelse for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare cirka 12 uger, afhængigt af forhold som temperatur og sollys.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Vær opmærksom på at jorden skal have god dræning for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er ikke spiselig. Det er en havplante og dyrkes primært på grund af blomsterne. Spiselighed anbefales ikke.

  Ja, Antirrhinum majus Sweethearts RosePink har lyddæmpende egenskaber takket være de tætte blade og stængler. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde i en haveomgivelse. Det er dog ikke så effektivt som specielle lyddæmpende materialer.

 • Det anbefales at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved plantens base og undgå våde blade for at forebygge svamp.

  Det anbefales at bruge pottemuld specielt til haveplanter til denne plante. Sørg for god dræning for at undgå rodbrud. Hold pottemulden fugtig, men ikke for våd.

  Jorden til haveplanter skal være godt drænet og frugtbar. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Tilsæt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante foretrækker en solrig beliggenhed i haven. Sørg for god dræning i jorden og undgå for våd jord. Beskyt planten mod hård vind.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for speciel vinterbeskyttelse. Det er altid godt at give planten rigeligt med vand, inden frosten begynder, og eventuelt lægge muld eller blade omkring planten for ekstra isolering. I hårdt vintre kan det også hjælpe at dække planten midlertidigt med f.eks. en fleecehætte.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Beskær planterne tilbage om efteråret for at forberede dem på vinteren.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge gødning regelmæssigt i vækstsæsonen, for eksempel en generel gødning med et højere indhold af kalium for en bedre blomstudvikling. Sørg for, at gødningen er jævnt fordelt over jorden, og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Brug ikke gødning i vintermånederne, når planten er i hvile.

  Det anbefales at mulde denne plante med organisk materiale som kompost eller barkflis. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudtvækst. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantens stængler.

  Haveplanter trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god surhedsgrad fremmer optagelsen af næringsstoffer af planten.

  Planten kan blive angrebet af bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse insekter kan naturlige fjender som marihøner anvendes. Desuden kan de inficerede blade fjernes, og planten kan regelmæssigt kontrolleres for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er en smuk plante med lyserøde blomster, der ligner hjerter. Blomsterne er duftende og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante vokser op til ca. 30-60 cm høj og blomstrer om sommeren. Antirrhinum majus Sweethearts RosePink er ideel til grænser, potter og blomsterkasser. Denne plante foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.