Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is een prachtige, opvallende plant met bonte oranje en gele bloemen. De bloemen hebben een klassieke vorm van een leeuwenbekje en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant kan goed gedijen in zowel de volle zon als in halfschaduw en wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en bloembakken. Sweethearts OrangeYellow trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan en is een aanwinst voor elke tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven om deze mooie plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld mulch.

  De plant Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei. Zorg voor voldoende zonlicht en goede drainage van de grond.

  Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en schimmelvorming te voorkomen. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig groeien in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, de Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is bekend vanwege het aantrekken van vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. Planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen dragen bij aan een gezonde biodiversiteit.

  De plant Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is gunstig voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving van andere planten. Daarnaast draagt het bij aan de natuurlijke balans in de tuin en het ecosysteem. Planten in de tuin dragen bij aan de diversiteit van flora en fauna en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow kan goed tegen de volle zon. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer. Deze plant kan goed gedijen in een zonnige tuin.

  Nee, Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende bloemen. Eetbare planten worden vaak specifiek gekweekt voor consumptie.

  De plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die in de tuin wordt geplaatst vanwege de bloemen.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt voor een nette uitstraling. Daarnaast kunnen lange, slungelige stengels worden teruggesnoeid om de plant compact en vol te houden.

  Houd de grond goed vochtig door regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de plant niet in een plas water staat om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat lucht en zonlicht goed kunnen circuleren. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Als de plant in een pot staat, kan het helpen om deze naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens strenge vorst. In de volle grond kunnen mulch of een beschermende hoes gebruikt worden om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen toe te voegen om de groei te stimuleren. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen van bodem rond de planten helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en indien nodig aanpassingen aan te brengen. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, slakken en trips. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatige controle en preventieve maatregelen kunnen helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus Sweethearts OrangeYellow is een prachtige, opvallende plant met bonte oranje en gele bloemen. De bloemen hebben een klassieke vorm van een leeuwenbekje en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant kan goed gedijen in zowel de volle zon als in halfschaduw en wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en bloembakken. Sweethearts OrangeYellow trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan en is een aanwinst voor elke tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven om deze mooie plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.