Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Blue

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pericallis Senetti Blue er en smuk og farverig stueplante med iøjnefaldende blå blomster. Denne plante tilhører Cruentus Group og er et populært valg til indendørs brug. Blomsterne på Senetti Blue har en smuk form og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Det er en let plejeplante, der trives godt i et lyst rum og har brug for regelmæssig vanding. Senetti Blue tilføjer en glad og livlig udstråling til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • De Pericallis Senetti Blue er ret nem at passe og kræver ikke særlig meget pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og lys, så vil den trives godt indendørs. Beskæring af visne blomster vil forlænge blomstringsperioden.

  Ja, Pericallis planten har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placér planten helst et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen i lys.

  Planten har brug for vand 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Denne plante kan lide klart, indirekte lys og tåler ikke skarpt sollys. Placér den et sted, hvor den får lidt skygge mod direkte sollys. For meget sol kan beskadige og misfarve bladene.

  Ja, Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Blue elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-22°C. Det er vigtigt at holde planten på et varmt og godt oplyst sted for at fremme væksten. Det anbefales at undgå at udsætte planten for træk eller temperatursvingninger.

  De Pericallis Senetti Blue blomstrer normalt fra marts til juni, og blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante har luftrensende egenskaber og kan forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er en smuk tilføjelse til dit interiør og skaber et sundt miljø at leve i. Det er vigtigt at passe planten regelmæssigt og give tilstrækkeligt lys og vand.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver optimale vækstbetingelser og blomstring. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur.

 • Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at stimulere ny vækst. Beskær også regelmæssigt de døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Brug altid en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at oversvømme den. Giv planten vand ved roden og undgå at vandet bliver stående på bladene.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Blue trives bedst i godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En pottemuld specielt designet til blomstrende stueplanter er ideel til denne plante.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Blue har brug for godt drænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Sørg for tilstrækkeligt med næringsstoffer i jorden ved regelmæssigt at gøde.

  Sørg for, at planten står et lyst sted, men undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig ved regelmæssigt at give vand, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten lidt plantenæring hver par uger i vækstsæsonen.

  Det er vigtigt at støve bladene af med en blød klud regelmæssigt for at holde planten ren. Fjern også eventuelle døde blade eller blomster for at fremme væksten. Brug lunkent vand til forsigtigt at skylle bladene, hvis det er nødvendigt.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Blue har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys i eftermiddagstimerne. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst og blomstring. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18-22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller ekstreme temperatursvingninger. Om vinteren kan temperaturen være lidt lavere, men hold planten væk fra kold træk.

  Luftfugtigheden for denne plante bør være moderat, mellem 50% og 60%. Sørg for, at planten ikke får for tør luft, men undgå også at luftfugtigheden bliver for høj. Sprøjt jævnligt bladene på planten med vand for at øge luftfugtigheden.

  Jordens surhedsgrad bør være neutral til let sur for optimal vækst og blomstring. Justeringer i jorden kan være nødvendige for at opnå den rette pH-værdi. Det er vigtigt at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  De Pericallis har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Gød planten hver 4. til 6. uge for optimal vækst og blomstring.

 • Beskrivelse

  De Pericallis Senetti Blue er en smuk og farverig stueplante med iøjnefaldende blå blomster. Denne plante tilhører Cruentus Group og er et populært valg til indendørs brug. Blomsterne på Senetti Blue har en smuk form og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Det er en let plejeplante, der trives godt i et lyst rum og har brug for regelmæssig vanding. Senetti Blue tilføjer en glad og livlig udstråling til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.