Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Deep Blue

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pericallis Senetti Deep Blue er en smuk blomstrende plante med store, iøjnefaldende mørkeblå blomster. Denne plante tilhører Cruentus gruppen inden for slægten Pericallis. Senetti Deep Blue blomstrer længe og har en kompakt vækst. Bladene er grønne og danner en smuk kontrast med de klare blomster. Denne plante er perfekt til at lysne op i haver, terrasser og altaner.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Deep Blue er generelt let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og vand, og at temperaturen ikke er for lav. Regelmæssig fjernelse af visne blomster kan fremme blomstringen.

  De Pericallis Senetti Deep Blue har brug for meget lys for at vokse godt. Placér den derfor på et solrigt sted i huset. Sørg for, at den får mindst 6 timers direkte sollys om dagen for de bedste resultater.

  Pericallis har brug for regelmæssig vanding, men lad jorden tørre let mellem vandingerne. Om sommeren kan dette betyde, at du skal give planten vand flere gange om ugen, mens en gang om ugen som regel er tilstrækkeligt om vinteren. Det er vigtigt at undgå, at planten tørrer ud.

  De Pericallis Senetti Deep Blue kan ikke lide skarpt sollys og trives bedst på et sted med indirekte lys. Direkte sollys kan forårsage blade forbrænding. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den har delvis skygge.

  Ja, planten kan lide varme og vokser bedst ved temperaturer mellem 18-24°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger for at opretholde dens sundhed. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Deep Blue blomstrer normalt fra tidlig forår til sent på sommeren. Blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, indendørs planter kan rense luften i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Det er vigtigt at pleje planten regelmæssigt og fjerne støv fra bladene for optimal luftrensning.

  Ja, denne plante trives bedst et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et lyst og varmt sted for at holde den sund. Sørg også for, at planten er beskyttet mod træk og temperatursvingninger.

 • Planten skal trimmes regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde blomster og tørre blade for at holde planten sund. Trim efter blomstringen for at fremme væksten til den næste sæson.

  Planten skal have regelmæssigt vand, men sørg for at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Vand planten ved rødderne og undgå, at vandet kommer på bladene.

  Brug en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Omplant planten om nødvendigt om foråret eller når rødderne begynder at vokse ud af potten.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med lidt ekstra organisk materiale. Sørg for at jorden forbliver let fugtig, men undgå vandlogging. Det anbefales også at gøde planten regelmæssigt i vækstsæsonen.

  Pericallis Senetti Deep Blue har brug for tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Gød planten regelmæssigt i vækstsæsonen for optimal blomstring.

  Bladene på denne plante kan tørres af med en fugtig klud for at fjerne støv og holde bladene rene. Undgå brug af kemikalier eller rengøringsmidler, da dette kan beskadige planten. Regelmæssig rengøring hjælper med at bevare plantens sundhed og udseende.

  Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Deep Blue har brug for en lys placering, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst og blomstring. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne stueplante.

  De Pericallis Senetti Deep Blue trives bedst ved en moderat stuetemperatur mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer eller træk, da dette kan skade plantens sundhed. Det er vigtigt at placere planten på et sted, hvor temperaturen forbliver stabil og ikke svinger for meget.

  Stueplanter trives godt ved en gennemsnitlig luftfugtighed i hjemmet. Sørg for, at luften ikke bliver for tør ved regelmæssigt at sprøjte vand eller bruge en luftfugter. Hold planten væk fra træk og direkte sollys for at undgå udtørring.

  Den ideelle jord pH for denne plante er mellem 5,5 og 6,5. En for sur eller for basisk jord kan hindre plantens vækst. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk.

  Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Deep Blue har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en generel indendørs plantergødning og følg instruktionerne på emballagen for den rigtige mængde og hyppighed. Overgødskning kan skade planten, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  De Pericallis Senetti Deep Blue er en smuk blomstrende plante med store, iøjnefaldende mørkeblå blomster. Denne plante tilhører Cruentus gruppen inden for slægten Pericallis. Senetti Deep Blue blomstrer længe og har en kompakt vækst. Bladene er grønne og danner en smuk kontrast med de klare blomster. Denne plante er perfekt til at lysne op i haver, terrasser og altaner.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.