Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Magenta Bicolor

Pericallis (Cruentus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pericallis Senetti Magenta Bicolor is een opvallende en kleurrijke plant met prachtige bloemen in tinten van magenta en wit. Deze plant behoort tot de Cruentus groep en is geliefd vanwege zijn levendige kleuren en langdurige bloei. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin of op het terras. Deze plant gedijt goed in de volle zon en geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond. De Pericallis Senetti Magenta Bicolor is een perfecte keuze voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat hij nodig heeft is regelmatig water en een lichte standplaats. Zorg er ook voor dat de plant niet teveel direct zonlicht krijgt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Magenta Bicolor heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond vochtigheid te controleren.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant dus op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude ruimtes te houden om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op veranderingen in bladkleur of groeipatroon om te zorgen dat de omgevingstemperatuur optimaal is.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Magenta Bicolor bloeit in de maanden maart tot en met mei en kan tot wel 6 weken bloeien.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze plant ook de lucht in huis zuivert. Het is altijd goed om regelmatig te luchten en de plant goed te verzorgen voor optimale luchtzuiveringseffecten.

  Ja, deze plant gedijt goed op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur consistent is en niet te veel schommelt. Het is aan te raden om de plant uit de tocht te houden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de bloemstelen boven een blad of knop af voor een nette uitstraling.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet drassig wordt. Zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond en wat zand of perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende vocht aanwezig is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende licht en luchtigheid in de grond.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Magenta Bicolor heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de bladeren stofvrij te houden, kun je de plant af en toe voorzichtig afnemen met een zachte vochtige doek. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Pericallis (Cruentus Grp) Senetti Magenta Bicolor heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  De Pericallis Senetti Magenta Bicolor gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is en niet te warm of te koud wordt.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze kan het beste tussen de 50% en 60% liggen om optimale groei te bevorderen. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl te droge lucht de plant uitdroogt.

  Ideaal voor de bodem is een lichtzure pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Pericallis Senetti Magenta Bicolor is een opvallende en kleurrijke plant met prachtige bloemen in tinten van magenta en wit. Deze plant behoort tot de Cruentus groep en is geliefd vanwege zijn levendige kleuren en langdurige bloei. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling, wat zorgt voor een speels en levendig effect in de tuin of op het terras. Deze plant gedijt goed in de volle zon en geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond. De Pericallis Senetti Magenta Bicolor is een perfecte keuze voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.