Echeveria 'Peacocky'

Echeveria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Echeveria 'Peacocky' is een prachtige succulente plant met dikke, ronde bladeren die zich in een rozetvorm rond de stengel groeperen. De bladeren hebben een opvallende blauwgroene kleur en zijn bedekt met een lichte poederachtige laag. In de zon krijgen de bladeren vaak een roze tint, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. Echeveria 'Peacocky' produceert in de zomer kleine bloemen die op lange stelen boven de bladeren uitsteken. Deze plant is perfect voor in een zonnige vensterbank of als onderdeel van een succulentenarrangement.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Echeveria 'Peacocky' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en groeit goed in droge omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, Echeveria 'Peacocky' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen, zoals voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Echeveria 'Peacocky' heeft weinig water nodig en moet met mate worden bewaterd. Geef de plant ongeveer eens in de twee weken water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Overmatige blootstelling aan felle zon kan verbranding van de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek waar hij wat zonlicht krijgt, maar ook de mogelijkheid heeft om te schuilen tegen de zon.

  Ja, Echeveria 'Peacocky' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om zijn welzijn te waarborgen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte kan krijgen.

  'Echeveria 'Peacocky' bloeit meestal in de maanden van de lente en zomer. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Echeveria 'Peacocky' is een luchtzuiverende plant en zal helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant zuivert de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen en te groeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die erg onder of boven deze range liggen.

 • Kamerplanten zoals deze worden meestal niet gesnoeid, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. In dat geval kunnen deze voorzichtig worden verwijderd met een scherpe en schone snoeischaar. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Geef de plant eens in de twee weken water, zorg ervoor dat de potgrond volledig droog is voordat je opnieuw water geeft en vermijd dat er water op de bladeren komt om rotting te voorkomen.

  De Echeveria 'Peacocky' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Een mengsel van cactusgrond en perliet is ideaal voor deze plant.

  De Echeveria 'Peacocky' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat deze regelmatig wordt bemest. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant houdt van veel licht en kan direct zonlicht verdragen. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Geef 1 keer per maand plantenvoeding tijdens de lente en zomermaanden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachteborstel of een vochtige doek gebruiken. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Echeveria 'Peacocky' heeft veel zonlicht nodig en moet op een plek staan waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan felle middagzon om verbranding te voorkomen. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kunnen de bladeren slap worden en de kleur verliezen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en zet de plant op een plek waar het niet te koud of te warm is. Zorg voor een constante temperatuur om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze dient gemiddeld te zijn. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%.

  De Echeveria planten prefereren een ietwat zure bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Bij een te hoge pH-waarde kunnen voedingselementen slecht opgenomen worden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij de plant.

  Kamerplanten zoals de Echeveria 'Peacocky' hebben weinig bemesting nodig. Gebruik tijdens het groeiseizoen een speciale kamerplantenmeststof met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het bemesten van deze plant.

 • Omschrijving

  Echeveria 'Peacocky' is een prachtige succulente plant met dikke, ronde bladeren die zich in een rozetvorm rond de stengel groeperen. De bladeren hebben een opvallende blauwgroene kleur en zijn bedekt met een lichte poederachtige laag. In de zon krijgen de bladeren vaak een roze tint, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. Echeveria 'Peacocky' produceert in de zomer kleine bloemen die op lange stelen boven de bladeren uitsteken. Deze plant is perfect voor in een zonnige vensterbank of als onderdeel van een succulentenarrangement.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.