Russellia equisetiformis

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Russellia equisetiformis, ook wel de koraalplant genoemd, is een sierlijke en snelgroeiende plant met lange, dunne stengels die lijken op de takken van koraal. De plant produceert overvloedige hoeveelheden kleine, buisvormige, felrode bloemen die in de zomer en herfst bloeien en vlinders en kolibries aantrekken. Het blad van de plant is schubachtig en groeit in kransen langs de stengels. Russellia equisetiformis gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant is een prachtige toevoeging aan tuinen, terrassen en balkons vanwege zijn elegante uitstraling en kleurrijke bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin. De plant is ideaal voor het creëren van een groene achtergrond in de tuin.

  De plant Russellia equisetiformis is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om deze plant in de winter binnen te plaatsen of te beschermen tegen koude temperaturen. Deze plant kan geen vorst verdragen en heeft een minimale temperatuur van 10 graden Celsius nodig.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft een minimale verzorging nodig en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Russellia equisetiformis heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd bij het planten rekening met de eindgrootte van de plant.

  Ja, Russellia equisetiformis groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in schaduwrijke omgevingen en weinig zonlicht nodig heeft om te groeien. Het is daarom een goede keuze voor schaduwrijke tuinen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar moet voorkomen dat de grond te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht uit te laten drogen.

  Ja, "Russellia equisetiformis" is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine buisvormige bloemen die nectar bevatten en aantrekkelijk zijn voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze plant is daarom een goede keuze voor het aantrekken van deze insecten naar de tuin.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt meestal 2 tot 3 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant heeft dus geen problemen met de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is aangeraden om geen delen van de plant te consumeren. Het is beter om de plant alleen voor decoratie te gebruiken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Russellia equisetiformis kan in het voorjaar licht gesnoeid worden om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloeiende stelen terug tot vlak boven een knoop. Vermijd echter te veel snoeien, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Vermijd het geven van water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Vermijd te zware grond, omdat dit de wortels kan verstikken. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een rijke en vruchtbare bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant doet het goed op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de bodem goed draineert en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekken met fleece. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Eventueel kan ook een winterjas of speciale winterbescherming voor planten gebruikt worden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en bemest de plant af en toe met een algemene meststof voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig dode bladeren en uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de plant in de gaten en pas de bemesting aan indien nodig.

  : Het mulchen van de grond rond deze plant is gunstig om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals boomschors of bladeren voor het beste resultaat. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten, waaronder Russellia equisetiformis, gedijen het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van besmette bladeren en takken helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ten slotte kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt als de plaag uit de hand loopt.

 • Omschrijving

  Russellia equisetiformis, ook wel de koraalplant genoemd, is een sierlijke en snelgroeiende plant met lange, dunne stengels die lijken op de takken van koraal. De plant produceert overvloedige hoeveelheden kleine, buisvormige, felrode bloemen die in de zomer en herfst bloeien en vlinders en kolibries aantrekken. Het blad van de plant is schubachtig en groeit in kransen langs de stengels. Russellia equisetiformis gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant is een prachtige toevoeging aan tuinen, terrassen en balkons vanwege zijn elegante uitstraling en kleurrijke bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.