Peperomia caperata 'Irvine'

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia caperata 'Irvine' is een compacte plant met prachtige golvende bladeren die lijken op rimpels. De bladeren hebben een diepgroene kleur met een prachtige rode onderkant. Deze plant staat bekend om zijn unieke bladstructuur en mooie tekening op de bladeren. De 'Irvine' heeft weinig verzorging nodig en voelt zich het beste op een plek met indirect licht. Deze Peperomia soort is een mooie aanvulling voor elke kamerplantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts matig water en licht nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten droog is en vermijd direct zonlicht. De plant gedijt goed bij kamertemperatuur en regelmatig bemesten is aanbevolen.

  Ja, Peperomia caperata heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Peperomia caperata 'Irvine' hebben over het algemeen eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is altijd beter om te weinig dan te veel water te geven.

  Deze plant houdt niet van felle zon en verkiest een plekje met indirect licht. Direct zonlicht kan het blad beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, de Peperomia caperata 'Irvine' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor optimale groei. Het is raadzaam om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen in huis.

  De Peperomia caperata 'Irvine' bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de meeste kamerplanten, waaronder Peperomia caperata 'Irvine', zijn luchtzuiverend en kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren en zuurstof kunnen produceren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen hierbuiten kunnen de groei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden.

 • Peperomia's vereisen weinig snoei, maar kunnen indien nodig worden bijgesneden om de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en knip lange, uitstekende stelen terug. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Kamerplanten zoals Peperomia hebben baat bij goed doorlatende potgrond met toegevoegde compost voor voeding en vochtretentie. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt en dat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Ververs de potgrond elk jaar of om de paar jaar, afhankelijk van de behoeften van de plant.

  De bodemkwaliteit voor de Peperomia caperata 'Irvine' moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond, veenmos en schors kan geschikt zijn voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien met een plantenspuit houdt de bladeren mooi en glanzend. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of ze voorzichtig afspoelen onder lauw water om vuil te verwijderen. Vermijd hierbij dat er water in de rozetten van de bladeren blijft staan. Droog de bladeren voorzichtig af met een droge doek om vlekken te voorkomen.

  De "Peperomia caperata 'Irvine'" heeft graag indirect licht en kan ook gedijen in een schaduwrijke omgeving. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden. Een lichte standplaats met wat ochtend- of avondzon is ideaal voor deze kamerplant.

  Ideale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  Kamerplanten houden van een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is goed om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen met een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen bij kamerplanten.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor de optimale groei van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Kamerplanten zoals Peperomia caperata 'Irvine' gedijen het beste in een goed uitgebalanceerde grond.

  Kamerplanten zoals Peperomia caperata 'Irvine' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en bemest alleen volgens de behoeften van de plant.

 • Omschrijving

  De Peperomia caperata 'Irvine' is een compacte plant met prachtige golvende bladeren die lijken op rimpels. De bladeren hebben een diepgroene kleur met een prachtige rode onderkant. Deze plant staat bekend om zijn unieke bladstructuur en mooie tekening op de bladeren. De 'Irvine' heeft weinig verzorging nodig en voelt zich het beste op een plek met indirect licht. Deze Peperomia soort is een mooie aanvulling voor elke kamerplantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.