Fittonia 'White Anne'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia 'White Anne' is een opvallende kamerplant met bont blad in de kleuren wit en groen. De bijzondere tekening op de bladeren geeft de plant een speels uiterlijk. Deze plant staat bekend om zijn lage onderhoudsvereisten en is dus ideaal voor mensen met weinig ervaring in plantverzorging. Fittonia 'White Anne' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk om deze plant gelukkig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en lichte bemesting zijn voldoende. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

  Fittonia 'White Anne' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje voor een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  Kamerplanten zoals Fittonia 'White Anne' hebben vaak één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Het beste is om ze op een plek te zetten waar ze wel voldoende licht krijgen, maar niet blootgesteld worden aan de felle zon. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken.

  Ja, Fittonia 'White Anne' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Fittonia 'White Anne' bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Fittonia 'White Anne' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Net als veel andere kamerplanten helpt het bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het regelmatig verzorgen en schoonmaken van de bladeren kan de luchtzuiverende eigenschappen versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of plotselinge temperatuurveranderingen.

 • Het is niet noodzakelijk om de Fittonia 'White Anne' te snoeien. Eventueel kan dode of beschadigde bladeren worden weggeknipt voor een gezonde uitstraling. Gebruik hiervoor altijd scherpe en schone snoeischaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven.

  Voor de Fittonia 'White Anne' is het belangrijk om gebruik te maken van luchtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Het wordt aangeraden om een mengsel te gebruiken dat geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet doordrenkt blijft.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Een potgrondmix speciaal voor kamerplanten is ideaal. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet niet uitdrogen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Daarnaast gedijt de plant het beste bij een lichte standplaats, zonder direct zonlicht.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt na het schoonmaken voor een goede groei en gezondheid.

  De Fittonia 'White Anne' heeft behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het niet direct in de zon staat, maar wel voldoende licht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De Fittonia 'White Anne' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden bij tocht of extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving om de groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid en doet het goed in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor deze plant.

  De Fittonia 'White Anne' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Het is raadzaam om indien nodig de pH-waarde aan te passen met behulp van specifieke bodemverbeteraars.

  Kamerplanten zoals Fittonia hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten elke 2-4 weken, verminder dit in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de plant na het bemesten voldoende water krijgt om de voedingsstoffen op te nemen.

 • Omschrijving

  De Fittonia 'White Anne' is een opvallende kamerplant met bont blad in de kleuren wit en groen. De bijzondere tekening op de bladeren geeft de plant een speels uiterlijk. Deze plant staat bekend om zijn lage onderhoudsvereisten en is dus ideaal voor mensen met weinig ervaring in plantverzorging. Fittonia 'White Anne' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk om deze plant gelukkig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.