Carex morrowii 'Variegata'

Carex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Carex morrowii 'Variegata' is een decoratief siergras met opvallende groen-witte gestreepte bladeren. Het heeft een compacte groeiwijze en vormt mooie matten van blad. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Carex morrowii 'Variegata' is een winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur toevoegt aan de tuin. Het is een geliefde keuze voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist slechts minimale zorg. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Verder gedijt hij goed op een lichte standplaats.

  Ja, de Carex morrowii 'Variegata' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een plek met veel natuurlijk licht. Het liefst indirect zonlicht, maar de plant kan ook prima gedijen in kunstlicht.

  De Carex morrowii 'Variegata' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten door opdroogt.

  De plant houdt niet van felle zon en groeit het beste op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en zorgen voor uitdroging. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Carex morrowii 'Variegata' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante binnentemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te zorgen voor een constante temperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen koude en tochtige omstandigheden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot juli en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo voor een schonere atmosfeer te zorgen in huis. Het heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groei- en bloeitemperatuur. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

 • Carex morrowii 'Variegata' heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant gezond en compact te houden. Gebruik hierbij scherpe en schone snoeischaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het best in vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurtegraad heeft. Vermijd zware kleigrond en te droge omstandigheden.

  Carex morrowii 'Variegata' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten. De plant gedijt goed bij een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant moet af en toe worden schoongemaakt door stof voorzichtig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays, dit kan de bladeren beschadigen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Carex morrowii 'Variegata' gedijt het beste op een lichte standplaats. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor een Kamerplant zoals Carex morrowii 'Variegata' ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen boven de 30 graden Celsius of onder de 10 graden Celsius. Een constante en gematigde temperatuur zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen baat bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het regelmatig benevelen van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Carex morrowii 'Variegata' gedijt goed in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste plek voor de plant in huis. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Geef in de lente en zomer eens in de twee weken mest en in de herfst en winter minder vaak. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  Carex morrowii 'Variegata' is een decoratief siergras met opvallende groen-witte gestreepte bladeren. Het heeft een compacte groeiwijze en vormt mooie matten van blad. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Carex morrowii 'Variegata' is een winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur toevoegt aan de tuin. Het is een geliefde keuze voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.