Stromanthe sanguinea 'Multicolor'

Stromanthe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' is een prachtige bladplant met opvallende groen-roze bladeren met een crèmekleurige streep in het midden. De bladeren hebben een opvallend patroon dat lijkt op schilderijen. Deze plant heeft ook een vrolijke uitstraling door de mix van kleuren. De 'Multicolor' variant van de Stromanthe sanguinea is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant vereist gemiddeld onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te sproeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het liefst staat hij op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Stromanthe sanguinea 'Multicolor' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft deze plant één keer per week water nodig.

  De plant houdt niet van felle zon en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor een optimale groei. De plant zal niet goed gedijen in koude omgevingen.

  De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan erom bekend de lucht te zuiveren. Het is mogelijk dat deze plant ook luchtzuiverende eigenschappen heeft.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude of te warme temperaturen.

 • De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' mag regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten opdrogen en vermijd dat de wortels in een laag water staan.

  De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' gedijt goed in een potgrond die luchtig en goed waterdoorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de bodemkwaliteit en het eventueel bemesten van de plant kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant vereist regelmatig water geven en een lichtvochtige grond. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig de bladeren besproeien helpt om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

  Om de bladeren van deze plant stofvrij te houden, kun je ze af en toe afnemen met een vochtige doek. Het is ook goed om de bladeren regelmatig te besproeien met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat je geen harde straal water gebruikt, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Kamerplanten zoals deze gedijen het beste in een ruimte met helder, indirect zonlicht.

  De plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of een schaal met water in de buurt van de plant te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en bladval.

  De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7 ligt voor optimale groei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof en verminder de bemesting tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

 • Omschrijving

  De Stromanthe sanguinea 'Multicolor' is een prachtige bladplant met opvallende groen-roze bladeren met een crèmekleurige streep in het midden. De bladeren hebben een opvallend patroon dat lijkt op schilderijen. Deze plant heeft ook een vrolijke uitstraling door de mix van kleuren. De 'Multicolor' variant van de Stromanthe sanguinea is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.