Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' is een compacte en bossige vaste plant met bloemen in een prachtige crèmekleurige tint. De bloemen hebben een opvallende geelgekleurde kern en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een sterke, heerlijk geurende geur. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden in boeketten. 'Charity Cream Yellow' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar nieuwe bladeren zal vormen.

  Deze tuinplant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Planten in potten kunnen mogelijk kwetsbaarder zijn voor vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist minimale verzorging en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig water geven en matig bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in diameter. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om te groeien en zich te ontwikkelen. Plant de bloem op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Nee, Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed presteren.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven bij warm weer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen door bestuivers aan te trekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. Door het planten van een diversiteit aan tuinplanten kunnen verschillende diersoorten worden aangetrokken. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van verschillende dieren bij het kiezen van planten voor in de tuin.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel licht om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, alle planten hebben de eigenschap geluid te dempen door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen. Tuinplanten zoals Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' helpen dus mee om geluid te dempen in de omgeving.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode takken. Snoei in het voorjaar terug tot ongeveer 15 cm boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Vermijd het blad bij het water geven om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een pot die groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor een optimale groei van deze plant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde die neutraal tot licht alkalisch is.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen lage temperaturen. Mocht de winter extreem streng zijn, dan kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te controleren op eventuele vorstschade.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei van de plant verbeteren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Breng de meststof aan volgens de gebruiksaanwijzing en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is raadzaam om mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan ​​uit compost, boomschors of stro. Regelmatig mulchen zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' gedijt het beste in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de optimale groeiomstandigheden voor de plant te behouden. Planten die in de Tuinplanten-categorie vallen hebben over het algemeen vergelijkbare bodemvereisten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen. Daarnaast kunt u regelmatig de plant inspecteren en indien nodig handmatig ongedierte verwijderen. Tot slot kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Erysimum cheiri 'Charity Cream Yellow' is een compacte en bossige vaste plant met bloemen in een prachtige crèmekleurige tint. De bloemen hebben een opvallende geelgekleurde kern en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een sterke, heerlijk geurende geur. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden in boeketten. 'Charity Cream Yellow' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.