Erysimum cheiri 'Charity Yellow'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erysimum cheiri 'Charity Yellow' is een prachtige vaste plant die behoort tot de familie van de kruisbloemigen. De plant heeft heldergele bloemen die in trossen aan lange, slanke stelen groeien. De bloemen verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Charity Yellow' bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer en gedijt goed in de volle zon. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en bloembakken en voegt een vrolijke kleur toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Erysimum cheiri 'Charity Yellow' is niet groenblijvend en verliest in de winter zijn bladeren. Het is een kruidachtige plant die bloeit in de lente en zomer en daarna zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om hem in het najaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Tuinplanten hebben over het algemeen enige bescherming nodig tijdens koude periodes.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten om hem gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede afwatering voor de beste groeiresultaten.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dit bevordert de groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig voor een goede groei. In de schaduw kan de plant lang en dun worden en minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin als het gaat om het aantrekken van bestuivers.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om tuinplanten zoals deze in je tuin te hebben.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen om de plant gezond te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare delen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladstructuur en groeiwijze. Het kan maar tot op zekere hoogte geluid dempen, dus het is geen garantie voor volledige geluidsisolatie. Over het algemeen hebben planten met dikkere bladeren en dichtere groei betere geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Gebruik eventueel een mengsel van potgrond met wat scherp zand voor optimale groei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen neutraal en licht alkalisch voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond. Het is geschikt voor in de border of in een rotstuin.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant te beschermen met een speciale plantenhoes of fleecehoes. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat, waar hij niet te veel wordt blootgesteld aan harde wind.

  Om de plant goed te onderhouden is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een zonnige standplaats voor een optimale groei.

  Tuinplanten kunnen profiteren van bemesting in de lente en zomer om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoge hoeveelheid fosfor voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld en niet te dicht bij de stengels van de plant komt om verbranding te voorkomen.

  Het is raadzaam om rond de plant mulch aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht alkalische bodems met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Een goede bodemstructuur draagt bij aan een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  voor ongediertebestrijding kun je het beste regelmatig controleren op bladluizen en rupsen. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan helpen om ongedierte te verwijderen. Ook het aanplanten van bepaalde kruiden en bloemen rondom de plant kan natuurlijke vijanden aantrekken die het ongedierte bestrijden.

 • Omschrijving

  De Erysimum cheiri 'Charity Yellow' is een prachtige vaste plant die behoort tot de familie van de kruisbloemigen. De plant heeft heldergele bloemen die in trossen aan lange, slanke stelen groeien. De bloemen verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Charity Yellow' bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer en gedijt goed in de volle zon. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en bloembakken en voegt een vrolijke kleur toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.