Erysimum cheiri 'Charity Scarlet'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' is een prachtige vaste plant met helderrode bloemen die bloeien in de lente en vroege zomer. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. 'Charity Scarlet' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als accentplant in potten en containers.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Erysimum cheiri 'Charity Scarlet'" is geen groenblijvende plant. Deze plant is niet winterhard en zal vaak als tweejarige plant worden geteeld. De plant zal na de bloei afsterven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een beschutte standplaats in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Snoei de plant indien nodig om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om ongeveer 30 cm tussen elke plant aan te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en voedzame grond krijgt.

  De Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant zal minder goed groeien en bloeien wanneer deze in de schaduw staat. Kies dus een plek in de tuin met voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, de Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' trekt nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor bepaalde dieren.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden april, mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft dus veel zonlicht nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in zonnige plekken.

  Nee, de plant Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' is niet eetbaar. Het wordt hoofdzakelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' heeft inderdaad geluidsdempende eigenschappen. Planten kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen, vooral rondom de tuin of terras. Het plaatsen van meerdere planten kan het geluidsniveau zelfs nog verder verminderen.

 • De plant dient na de bloei te worden teruggesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het najaar de plant lichtjes terug om deze in vorm te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar het minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems om wortelrot te voorkomen. Ideaal voor in borders en rotstuinen.

  Om de winter goed door te komen, is het aan te raden om Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen en te zorgen voor voldoende water in droge periodes. Het regelmatig controleren op ziekten en plagen kan ook helpen om de plant gezond te houden tijdens de winter.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  De Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' heeft behoefte aan regelmatige bemesting, vooral in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onkruidgroei onderdrukt. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en herfst rond de basis van de plant. Kies een organische mulch zoals stro, bladeren of schors.

  De Tuinplanten gedijen het beste in neutrale tot lichtzure bodems met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodem pH zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte op tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van insectenwerende planten of het plaatsen van vogelhuisjes om insectenetende vogels aan te trekken. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om ongedierte te verminderen. Regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  'Erysimum cheiri 'Charity Scarlet' is een prachtige vaste plant met helderrode bloemen die bloeien in de lente en vroege zomer. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. 'Charity Scarlet' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als accentplant in potten en containers.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.