Pilea glaucophylla

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pilea glaucophylla is een plant met opvallende blauwgroene bladeren die een beetje glanzen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Deze plant is ideaal voor binnenshuis, omdat het weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt bij indirect zonlicht. Pilea glaucophylla staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in interieurs. Het is een relatief onderhoudsarme plant die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en indirect zonlicht. Het is een sterke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Pilea glaucophylla heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Het is beter om minder water te geven dan te veel.

  De Pilea glaucophylla houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte plek met indirect zonlicht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken bij deze plant. Plaats de plant dus liever niet op een zonnige vensterbank.

  Ja, Pilea glaucophylla houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt blijft van tocht en koude temperaturen. Warmte en een constante temperatuur bevorderen een gezonde groei van de plant.

  Pilea glaucophylla bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de lucht in huis te zuiveren. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een kamertemperatuur rond deze waarden is ideaal voor de gezondheid en groei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, kan het nodig zijn om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei ook eventueel te lange of ongewenste takken om de plant een mooiere vorm te geven. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Voor een kamerplant zoals Pilea glaucophylla is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten, zodat de plant de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zorg ervoor dat de potgrond vocht goed vasthoudt, maar tegelijkertijd ook voldoende drainage biedt om wortelrot te voorkomen.

  De Pilea glaucophylla gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. De bodem moet humusrijk en vochthoudend zijn om de plant gezond te houden. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best op een lichte plek. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet té nat blijven. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen helpt de plant gezond te houden.

  Stof de bladeren regelmatig af met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik lauwwarm water en milde zeep om hardnekkig vuil voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en plaats de plant niet in direct zonlicht tijdens het reinigen.

  De Pilea glaucophylla heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Te veel direct zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, omdat dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming vaak aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Een te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken, zoals moeilijke opname van voedingsstoffen. Het is raadzaam om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale kamerplantenmest. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Volg de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pilea glaucophylla is een plant met opvallende blauwgroene bladeren die een beetje glanzen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Deze plant is ideaal voor binnenshuis, omdat het weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt bij indirect zonlicht. Pilea glaucophylla staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in interieurs. Het is een relatief onderhoudsarme plant die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.