Fittonia verschaffeltii 'Red Angel'

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' er en smuk og iøjnefaldende plante med lyse røde årer på dens grønne blade. Denne plante er kendt for sit farverige og dekorative udseende. Det er en kompakt plante, der trives godt i et fugtigt miljø. 'Red Angel' har brug for lidt sollys og kan trives godt i skyggen. Det er et populært valg til indendørs brug, da det er en livlig tilføjelse til enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' er generelt nem at vedligeholde. Denne indendørs plante kræver regelmæssig vanding og indirekte lys. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, og planten vil trives godt.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at trives godt. Placer den derfor helst et sted med masser af lys, men undgå direkte sollys. Et sted ved et vindue mod vest eller øst er ideelt.

  Fittonia har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at lade jorden tørre lidt ud mellem vanding.

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' kan ikke lide direkte sollys, men trives godt i klart indirekte lys. Skarpt sollys kan beskadige blade og forårsage misfarvning eller forbrænding. Placer derfor planten et sted med lidt skygge eller indirekte lys.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde for at fremme optimal vækst. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den modtager konstant varme, f.eks. ved et vindue med masser af sollys.

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' blomstrer som regel om foråret og sommermånederne. Blomstringsperioden kan vare fra et par uger til flere måneder.

  Ja, Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' er kendt for sine luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at rense luften i et rum. Denne plante er kendt for at filtrere skadelige stoffer og forbedre luftkvaliteten derhjemme. Placer planten på et godt oplyst sted for optimal effekt.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at holde den sund. Hold planten væk fra træk og ekstreme temperaturer.

 • Fittonia-planter behøver normalt ikke beskæres, men hvis nødvendigt kan blade forsigtigt klippes med en ren saks. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Overdreven beskæring kan hæmme væksten, så vær forsigtig.

  Fittonia 'Red Angel' har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden konstant er våd. Lad toppen af jorden tørre let mellem vandinger. Giv planten helst lunkent vand ved stuetemperatur.

  Fittonia elsker fugtig pottemuld, det er vigtigt at give regelmæssigt vand, men sørg for at rødderne ikke forbliver våde i lang tid. Det anbefales at tilføje gødning til pottemulden om foråret eller sommeren for at fremme væksten.

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' trives bedst i god drænet pottemuld med en høj luftfugtighed. Sørg for, at jorden er let fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Regelmæssig gødning i vækstsæsonen fremmer plantens sundhed.

  Fittonia elsker en lys placering, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig ved regelmæssig vanding, men undgå at rødderne står i vand. Af og til at befugte bladene sikrer en god luftfugtighed.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støv af bladene med en blød klud. Brug lunkent vand til forsigtigt at tørre eventuelle pletter væk. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' trives bedst med masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart indirekte lys for optimal vækst. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade får en ensartet belysning.

  Den optimale temperatur for Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger. Planten trives bedst ved en konstant temperatur.

  Fittonia planter trives bedst i høj luftfugtighed. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning eller ved at bruge en luftfugter. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og tør luft.

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' trives bedst i en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den med passende gødning. At opretholde den rette surhedsgrad vil hjælpe med at holde planten sund.

  Brug en generel flydende gødningsmiddel til stueplanter hver 4. uge i vækstsæsonen. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Det er ikke nødvendigt at gøde planten om vinteren.

 • Beskrivelse

  Fittonia verschaffeltii 'Red Angel' er en smuk og iøjnefaldende plante med lyse røde årer på dens grønne blade. Denne plante er kendt for sit farverige og dekorative udseende. Det er en kompakt plante, der trives godt i et fugtigt miljø. 'Red Angel' har brug for lidt sollys og kan trives godt i skyggen. Det er et populært valg til indendørs brug, da det er en livlig tilføjelse til enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.