Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba is een prachtige kamerplant met dikke, glanzende bladeren en opvallende, dubbelbloemige bloemen. De bloemen hebben een diepe rode kleur en vormen een weelderige bloemtros die de plant een luxueuze uitstraling geeft. Berseba staat bekend om haar lange bloeiperiode en is een echte blikvanger in elk interieur. Deze Begonia heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats, maar uit direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel beginners als ervaren tuiniers zal bekoren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water en bemest de plant af en toe. Deze kamerplant is dankbaar en zal goed gedijen bij de juiste verzorging.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is het beste om de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat de plant op een plek met indirect zonlicht.

  De Begonia dubbelbloemig Berseba heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba houdt niet van felle zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan koude temperaturen. Het regelmatig benevelen van de bladeren helpt ook om de plant tevreden te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba bloeit meestal vanaf de lente tot de herfst. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) plant staat erom bekend luchtzuiverend te zijn en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezonder leefklimaat in huis.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het best bij gematigde temperaturen in huis. Het is belangrijk om de juiste standplaats te kiezen voor een optimale groei en bloei.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei daarnaast in het voorjaar eventueel lange of zwakke scheuten voor een compactere groei. Wees voorzichtig met snoeien, aangezien de plant gevoelig kan zijn voor beschadigingen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Houd de potgrond licht vochtig en vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba heeft voedzame potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte potgrond met een goede afwatering is ideaal voor deze plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Een lichte bemesting in het groeiseizoen kan de plant ook ondersteunen.

  Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij worden gemaakt met een zachte doek. Indien nodig kunnen dode bladeren voorzichtig worden weggeknipt. Regelmatig besproeien met water helpt ook om de plant schoon te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect licht ontvangt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan zorgen voor een slappe groei en minder bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht, dit kan stress veroorzaken. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van radiatoren of airconditioningunits te plaatsen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de hitte in huis de luchtvochtigheid kan verminderen. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba groeit het beste in een grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei van deze kamerplant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik een algemene kamerplantenmeststof met een hoger fosforgehalte voor bloeiende planten. Meststof toedienen tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Houd de aanbevolen dosering van de meststof in acht om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba is een prachtige kamerplant met dikke, glanzende bladeren en opvallende, dubbelbloemige bloemen. De bloemen hebben een diepe rode kleur en vormen een weelderige bloemtros die de plant een luxueuze uitstraling geeft. Berseba staat bekend om haar lange bloeiperiode en is een echte blikvanger in elk interieur. Deze Begonia heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats, maar uit direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel beginners als ervaren tuiniers zal bekoren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.