Anthurium (Andreanum Grp) Dakota

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Dakota is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende helderrode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en duurzaamheid. De Anthurium Dakota gedijt goed op een lichte plek in huis, maar niet in direct zonlicht. Het is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Dakota is een kamerplant die over het algemeen gemakkelijk in onderhoud is. Zolang de plant voldoende licht en water krijgt, zal hij gedijen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien voor een optimale groei.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Een paar uur direct zonlicht per dag wordt ook goed verdragen.

  De Anthurium heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

  Deze plant houdt van indirect licht en zal niet goed gedijen in direct zonlicht. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperaturen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving voor optimale groei.

  Deze plant bloeit gedurende de lente en zomermaanden, meestal van maart tot september. De bloeiperiode kan tot wel acht weken duren.

  Ja, over het algemeen zijn Anthurium planten, inclusief de Dakota variant, luchtzuiverend vanwege hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en af te breken. Anthurium planten helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden. Plaats de plant niet op een plek met te lage of te hoge temperaturen.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen wegnemen door deze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig vergeelde bladeren voor een gezond uiterlijk.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. In de lente en zomer kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  Anthurium (Andreanum Grp) Dakota gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Zorg voor een luchtige mix die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te zware grondsoorten die de wortels kunnen verstikken en rotting kunnen veroorzaken.

  Een Anthurium heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Een luchtige en voedingsrijke bodem bevordert de groei en bloei van de plant.

  Water de plant regelmatig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen zal de plant goed doen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, daarom is het belangrijk om ze regelmatig voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Vergeet niet om af en toe ook de pot schoon te maken om de plant gezond te houden.

  Anthurium (Andreanum Grp) Dakota heeft behoefte aan veel indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en langzame groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Het is belangrijk om de luchtvochtigheid voor Kamerplanten op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 60-70% is ideaal voor deze planten. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en gevoeligheid voor ongedierte.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof met een hoger kaliumgehalte voor een betere bloei en gezonde groei. Bemest de plant om de 2 weken met een halve dosis meststoffen verdund in water.

 • Omschrijving

  De Anthurium Dakota is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende helderrode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en duurzaamheid. De Anthurium Dakota gedijt goed op een lichte plek in huis, maar niet in direct zonlicht. Het is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.