Euphorbia pulcherrima Mondial Red

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Mondial Red, ook bekend als de kerstster, is een prachtige plant met dieprode bladeren die doen denken aan de kleur van de feestdagen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, afhankelijk van het klimaat. De Mondial Red staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waardoor hij een populaire keuze is als kerstdecoratie. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte en vochtige omgevingen. Met zijn opvallende rode bladeren en decoratieve uitstraling is de Euphorbia pulcherrima Mondial Red een pronkstuk in elke tuin of huiskamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het belangrijkste is om hem op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Vermijd te veel direct zonlicht en tocht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Pas wel op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan verbranding veroorzaken.

  De Euphorbia pulcherrima Mondial Red heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond.

  Deze plant heeft de voorkeur voor indirect zonlicht, dus direct zonlicht kan schadelijk zijn. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd is of waar het licht wat minder fel is. Het kan helpen om de plant uit de buurt van ramen op het zuiden te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. vermijd tocht en koude temperaturen voor deze plant.

  Deze plant bloeit van november tot februari en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen doordat hij giftige stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in zuurstof. Hierdoor zorgt hij voor schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Als je de plant kleiner of compacter wilt houden, kun je de uiteinden van de takken terugsnoeien. Zorg er wel voor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Mondial Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en een pH tussen 6 en 7 hebben. Het is belangrijk dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het voorjaar kan helpen bij de groei van de plant.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Je kunt het stof van de bladeren van de plant afvegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de luchtcirculatie te bevorderen. Pas op voor de giftige melkachtige sap die vrijkomt als de plant beschadigd raakt.

  De Euphorbia pulcherrima Mondial Red heeft veel licht nodig en staat het liefst op een lichte plek in huis. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 5-6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De ideale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte, aangezien dit schadelijk kan zijn. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei en bloei.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60%-70% is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en bladval.

  De Euphorbia pulcherrima Mondial Red gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad, met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale potgrond of toevoegingen. Enkele indicaties van een te zure bodem zijn verkleurde bladeren, slechte groei en tekorten aan voedingsstoffen.

  Deze plant heeft regelmatig voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten eens per maand tijdens het groeiseizoen. Houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Mondial Red, ook bekend als de kerstster, is een prachtige plant met dieprode bladeren die doen denken aan de kleur van de feestdagen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, afhankelijk van het klimaat. De Mondial Red staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waardoor hij een populaire keuze is als kerstdecoratie. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte en vochtige omgevingen. Met zijn opvallende rode bladeren en decoratieve uitstraling is de Euphorbia pulcherrima Mondial Red een pronkstuk in elke tuin of huiskamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.