Euphorbia pulcherrima Elegance Pink

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is een prachtige kerststerplant met helder roze bloemen en groen blad. Het is een compacte plant die geschikt is voor binnenshuis en een feestelijke sfeer brengt tijdens de kerstperiode. De bloemen hebben een elegante uitstraling en kunnen langdurig bloeien met de juiste zorg. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is een populaire keuze voor het decoreren van de woning tijdens de feestdagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef matig water, vooral tijdens de bloeiperiode. Vermijd tocht en temperatuurschommelingen voor een optimale groei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Elegance Pink heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Pink heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen water geven licht opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat zonlicht verdragen. Plaats de plant daarom in een ruimte met indirect licht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het vermijden van tocht en koude plekken is belangrijk voor een gezonde groei van deze plant. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Pink bloeit meestal in de maanden november en december. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is luchtzuiverend. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving in huis. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Plaats de plant niet in de directe tocht of bij een verwarming.

 • Snoei deze plant na de bloei om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Pink heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot ook goede drainage heeft.

  Kies een goed doorlatende potgrond voor deze plant om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar wel voldoende voedingsstoffen bevat. Een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Een mengsel van potgrond en grof zand is geschikt. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Pink heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode voor een optimale bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof regelmatig voorzichtig afvegen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur dicht bij een raam op het oosten of westen.

  De Euphorbia pulcherrima Elegance Pink gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur van 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet op tochtige plekken staat of blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Als de plant regelmatig wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, kan dit de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals de Euphorbia pulcherrima Elegance Pink gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid voldoende is voor een gezonde groei. Een te droge omgeving kan leiden tot uitdroging van de plant.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-7,0). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is een prachtige kerststerplant met helder roze bloemen en groen blad. Het is een compacte plant die geschikt is voor binnenshuis en een feestelijke sfeer brengt tijdens de kerstperiode. De bloemen hebben een elegante uitstraling en kunnen langdurig bloeien met de juiste zorg. Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Euphorbia pulcherrima Elegance Pink is een populaire keuze voor het decoreren van de woning tijdens de feestdagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.