Lobelia erinus 'White Butterfly'

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Lobelia erinus 'White Butterfly' er en lille, kompakt plante, der er kendt for sine iøjnefaldende, hvide blomster med en sommerfugleagtig form. Blomsterne blomstrer rigeligt og skaber et smukt og delikat udseende i haven eller i potter på altanen. Planten foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering og trives godt i veldrænet jord. Regelmæssig vanding og gødning sikrer, at Lobelia erinus 'White Butterfly' vokser og blomstrer optimalt. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges som bunddække i bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, 'White Butterfly' er en stedsegrøn plante, der beholder blade hele året. Denne plante tilhører kategorien Haveplanter og kræver regelmæssig vedligeholdelse og pleje for at forblive sund.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor under kolde temperaturer. Det anbefales at holde 'White Butterfly' indendørs under vintermånederne. Den er følsom overfor frost og skal beskyttes mod temperaturer under 5°C.

  Ja, Lobelia erinus 'White Butterfly' er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at vande regelmæssigt og gøde planten for optimal vækst. Derudover kan fjernelse af visne blomster hjælpe med at forlænge blomstringsperioden.

  Lobelia erinus 'White Butterfly' har brug for cirka 20 centimeter plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt ikke at plante dem for tæt sammen for at tillade luftcirkulation og sollys. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at garantere optimale vækstforhold.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men den kan også vokse i skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for de bedste vækstresultater. Hold jorden godt fugtig og gød planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i varme perioder. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en til to gange om ugen, afhængigt af jordens fugtighed. Sørg for at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, Lobeliaer er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres farverige blomster og søde nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til en have at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, Lobelia erinus 'White Butterfly' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det skaber et varieret og levende økosystem. Det er derfor bestemt godt for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 3-4 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give den tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Placer den på et solrigt sted i haven for optimal vækst.

  Nej, Lobelia erinus 'White Butterfly' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til konsum. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til konsumption.

  Ja, Lobelia erinus 'White Butterfly' har en støjreducerende effekt i haven. Dette kan hjælpe med at mindske lyden fra f.eks. biler og naboer. Det er dog ikke en plante, der er specifikt avlet til at dæmpe støj.

 • Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen. Beskær eventuelt døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, hold jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand ved rødderne og undgå at vådne bladene for at undgå skimmel. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten mere vand på grund af de varme temperaturer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur til neutral pH. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men undgå vandstagnation for at forhindre rådne rødder. Tilføj eventuelt organisk gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Sørg for en godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst og blomstring. Undgå at jorden bliver for våd, da det kan føre til rodælt. En let sur til neutral jord pH er ideel for denne haveplante.

  Den Lobelia erinus 'White Butterfly' trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrod. Denne plante kan plantes både i bede og i hængekurve.

  Haveplanter som disse har normalt brug for beskyttelse under vintermånederne, især mod frost. Det er vigtigt at dække planten med f.eks. halm eller blade for at beskytte rødderne. Sørg også for, at planten ikke forbliver for våd om vinteren.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i veldrænet jord. Fjern regelmæssigt døde blomster for at fremme væksten. Beskær planten om foråret for at bevare den kompakte form.

  Have du en plante som Lobelia erinus 'White Butterfly', har brug for regelmæssig befrugtning for at forblive sund. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen, og reducer gødskningen om efteråret og vinteren. Sørg for, at gødningen er specielt sammensat til blomstrende planter for at levere de korrekte næringsstoffer.

  Det anbefales at anvende en muldlag mellem planterne for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Mulch kan bestå af materialer som træflis, bark eller kompost. Det fremmer sund vækst af planterne og giver en flot finish af haven.

  Lobelia erinus 'White Butterfly' foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plante at vokse og blomstre godt i haven. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller gødning.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Lobelia erinus 'White Butterfly', anbefales det at kontrollere regelmæssigt for lus, snegle og bladlus. Brug biologiske bekæmpelsesmidler som nematoder eller rovbiller for at løse problemet på en naturlig måde. Det er også vigtigt at gøde planten regelmæssigt og give den vand for at øge modstanden.

 • Beskrivelse

  Den Lobelia erinus 'White Butterfly' er en lille, kompakt plante, der er kendt for sine iøjnefaldende, hvide blomster med en sommerfugleagtig form. Blomsterne blomstrer rigeligt og skaber et smukt og delikat udseende i haven eller i potter på altanen. Planten foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering og trives godt i veldrænet jord. Regelmæssig vanding og gødning sikrer, at Lobelia erinus 'White Butterfly' vokser og blomstrer optimalt. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges som bunddække i bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.