Anthurium (Andreanum Grp) 'Totora'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Totora' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartjes. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep van de Anthurium soorten. De 'Totora' bloeit het hele jaar door en kan zowel in het licht als in de schaduw worden geplaatst, maar prefereert wel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat, en de plant zal langdurig bloeien en een echte eyecatcher in huis zijn. Anthurium 'Totora' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is dus ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Totora' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft slechts af en toe wat water en indirect zonlicht nodig. Verder is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een lichte standplaats zonder felle zon. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) 'Totora' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Het is aan te bevelen om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De 'Totora' bloeit meestal van februari tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen optimaliseren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen stress veroorzaken voor de plant.

 • Het snoeien van de Anthurium plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om eventuele infecties te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de plant te controleren op eventueel te verwijderen bladeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Deze plant groeit het beste in een luchtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven.

  Een Anthurium gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet drassig, en bemest de plant regelmatig voor optimale groei. Gebruik bij voorkeur een voedzame potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De Anthurium vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef de plant voldoende ruimte om te groeien.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof te verwijderen. Dit helpt de plant om goed te ademen en het zonlicht beter op te nemen. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren, omdat dit de poriën van de bladeren kan verstoppen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  Een hoge luchtvochtigheid is essentieel voor een gezonde groei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid minimaal 60% is. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant op een schaal met water te plaatsen.

  De Anthurium heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om optimaal te groeien. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, gebruik een algemene vloeibare meststof in de helft van de aanbevolen sterkte. Bemest elke 4-6 weken voor gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om mogelijke schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Totora' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartjes. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep van de Anthurium soorten. De 'Totora' bloeit het hele jaar door en kan zowel in het licht als in de schaduw worden geplaatst, maar prefereert wel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat, en de plant zal langdurig bloeien en een echte eyecatcher in huis zijn. Anthurium 'Totora' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is dus ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.