Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira is een prachtige kamerplant die bekend staat om zijn opvallende, glanzende bladeren en felgekleurde bloemen in de vorm van een hart. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 40-50 cm hoog worden. De bloemen van de Anthurium Avo Janira hebben een dieprode kleur en kunnen lang bloeien. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn unieke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder is de plant vrij eenvoudig te verzorgen. Het is een sterke en duurzame kamerplant die weinig problemen zal geven.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één à twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant met iets minder water toe.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Anthuriums kunnen echter het hele jaar door sporadisch bloeien als ze de juiste verzorging krijgen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira is een luchtzuiverende plant en helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in huis of op kantoor. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste bij gematigde temperaturen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog of te laag is voor optimale groei.

 • Anthurium planten hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze worden verpot om ruimte te geven voor groei.

  De Anthurium heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om rotting te voorkomen.

  De Anthurium Avo Janira gedijt het beste in een potgrond die goed draineert en vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira gedijt het best in een goed doorlatende, vochtige bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten met een speciale kamerplantenmest. Een bodemmix voor orchideeën kan ook geschikt zijn voor deze plant.

  De Anthurium plant moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. De grond moet vochtig gehouden worden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De bladeren van de plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Indien er hardnekkig vuil aanwezig is, kan een zachte borstel worden gebruikt om de bladeren voorzichtig schoon te maken. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Deze plant heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect licht. In een ruimte met veel licht zal de plant goed gedijen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht.

  Een ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor bruine bladpunten en uitgedroogde bladeren. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan gebruik worden gemaakt van een luchtbevochtiger of regelmatig de bladeren besproeien met water.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goede afwatering om verzuring van de bodem te voorkomen.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Avo Janira is een prachtige kamerplant die bekend staat om zijn opvallende, glanzende bladeren en felgekleurde bloemen in de vorm van een hart. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 40-50 cm hoog worden. De bloemen van de Anthurium Avo Janira hebben een dieprode kleur en kunnen lang bloeien. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn unieke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.