Anthurium (Andreanum Grp) 'Sara'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Sara' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeitijd. De bloemen van de Anthurium 'Sara' zijn zeer decoratief en kunnen de ruimte opfleuren. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd teveel direct zonlicht. De Anthurium 'Sara' is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt kleur en leven in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthurium (Andreanum Grp) 'Sara' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist een regelmatige watergift en een lichte plek zonder direct zonlicht. Daarnaast kan de plant af en toe wat voeding gebruiken.

  Ja, Anthurium planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Voorkom direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de condities van de plant en de omgevingstemperatuur.

  De Anthurium houdt van helder, indirect licht en kan enigszins direct zonlicht verdragen, maar niet te veel. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant dus liever in een ruimte met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om zijn gezondheid te behouden. Water geven op kamertemperatuur wordt ook aanbevolen.

  De Anthurium bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammoniak uit de lucht filteren. Anthurium planten zijn daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur draagt bij aan een optimale groei en bloei van de plant. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de anthurium snoeien door uitgebloeide bloemen en beschadigde bladeren weg te knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant nog voldoende bladeren overhoudt om te kunnen blijven groeien. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant zijn vorm behoudt en gezond blijft.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Anthurium heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Meng de potgrond eventueel met wat scherp zand voor een betere drainage.

  Anthuriums vereisen een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mengsel van veenmos en schors. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Regelmatig bemesten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Anthurium heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in water staan. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  De Anthurium plant kun je schoonmaken door de bladeren af te stoffen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt. Voor hardnekkig vuil kun je een milde zeepoplossing gebruiken. Het regelmatig schoonmaken van de plant houdt de bladeren gezond en glanzend.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Sara' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat om gezonde groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor de Anthurium plant is het beste tussen de 60% en 80%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de omgeving van de plant vochtig, maar vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5.5 en 6.5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen of kalk. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Sara' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Sara' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum Groep en staat bekend om zijn lange bloeitijd. De bloemen van de Anthurium 'Sara' zijn zeer decoratief en kunnen de ruimte opfleuren. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd teveel direct zonlicht. De Anthurium 'Sara' is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt kleur en leven in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.