Spathiphyllum 'Sweet Claudio'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Sweet Claudio' is een variëteit van de bekende vrouwentongplant met glanzende, donkergroene bladeren en elegante witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak in kantoren en woningen geplaatst. De 'Sweet Claudio' heeft een compacte groeiwijze en blijft kleiner dan andere Spathiphyllum soorten, waardoor hij perfect is voor kleinere ruimtes. Hij gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ideaal voor beginnende plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Spathiphyllum planten hebben veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. U kunt de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen plaatsen.

  Kamerplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Een lichte standplaats zonder felle zon is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar ze voldoende licht krijgt.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Spathiphyllum staat bekend als een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De plant verwijdert schadelijke stoffen en verhoogt de luchtvochtigheid, wat gunstig is voor onze gezondheid.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor kamerplanten om goed te gedijen. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van een Spathiphyllum is niet noodzakelijk, maar je kunt dode bladeren of bloemen verwijderen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel terugsnoeit, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is aan te raden om handschoenen te dragen tijdens het snoeien, omdat het sap van de plant irriterend kan zijn voor de huid.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat, drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  Voor de Spathiphyllum 'Sweet Claudio' wordt aangeraden om gebruik te maken van een luchtige en voedzame potgrond die goed waterdoorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant gezond kan groeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te lang nat blijft, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Kamerplanten hebben behoefte aan een lichte en goed doorlatende potgrond. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal is belangrijk voor de gezondheid en groei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, maar ook niet volledig uitdroogt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond drassig wordt. Zet de plant op een lichte standplaats, maar uit direct zonlicht. Af en toe besproeien met een plantenspuit wordt aanbevolen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten moeten regelmatig stofvrij worden gemaakt om de bladeren gezond te houden. Dit kan worden gedaan door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Spathiphyllum 'Sweet Claudio' heeft behoefte aan helder maar indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg voor een lichte standplaats, dicht bij een raam maar niet in de felle zon.

  Ideale temperatuur voor de plant is tussen 18 en 24 graden Celsius. Het belangrijkste is om grote temperatuurverschillen te vermijden. Zet de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt als ideaal beschouwd voor kamerplanten. Het besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  Deze plant vereist een bodem met een neutrale zuurgraad, bij voorkeur tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Spathiphyllum hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens de groeiperiode, en verminder de frequentie in de winter. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Sweet Claudio' is een variëteit van de bekende vrouwentongplant met glanzende, donkergroene bladeren en elegante witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak in kantoren en woningen geplaatst. De 'Sweet Claudio' heeft een compacte groeiwijze en blijft kleiner dan andere Spathiphyllum soorten, waardoor hij perfect is voor kleinere ruimtes. Hij gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ideaal voor beginnende plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.